Antena 3 CNN Politică Deputaţii fac planuri de achiziţii de maşini pentru anul viitor, acuzând învechirea parcului auto

Deputaţii fac planuri de achiziţii de maşini pentru anul viitor, acuzând învechirea parcului auto

Deputaţii fac planuri de achiziţii de maşini pentru anul viitor, acuzând învechirea parcului auto
Sursa foto: Camera Deputaþilor
07 Mai 2009   •   14:08

Deputaţii sunt supăraţi că în an de criză sunt siliţi să meargă cu aceleaşi maşini primite în legislatura trecută. Pe motiv că parcul auto al Camerei este deja învechit, iar cheltuielile de menetenanţă prea mari, unii parlamentari din conducerea Camerei au solicitat efectuarea unei analize asupra oportunităţii reînoirii autoturismelor de serviciu. Aleşii şi-au arătat colţii şi la adresa Guvernului care a interzis instituţiilor de stat să perfecteze achiziţii de maşini în acest an ca o măsură de economisire. Drept urmare, membrii conducerii Camerei au de gând să recupereze anul viitor când se anunţă achiziţii masive în domeniu.
Actualele maşini de serviciu puse la dispoziţia deputaţilor sunt vechi de 5 ani, consumă mult , iar întreţinerea lor este costisitoare pentru a merita să mai fie menţinute în uz, se plâng unii membri ai Biroului Permanent al acestui for legislativ.
?Legat de parcul auto, este o chestiune pe care eu am mai spus-o şi în anii trecuţi şi deja devine critică. Parcul auto este foarte vechi şi, din cauza aceasta, consumurile sunt mai mari decât ar trebui să fie, şi pentru că modelele sunt vechi şi pentru că, între timp, uzura lor a produs acest lucru, iar cheltuielile cu întreţinerea lor sunt mari? a dat tonul nemulţumirilor reprezentantul minorităţii armene, deputatul Varujan Pambuccian, la ultima şedinţă a conducerii Camerei.
Parlamentarul a apreciat că ar fi mai rentabilă reînnoirea poarcului auto decât întreţinerea actualelor autoturisme. ?Oricât de nepublicitar sună acum, cred că ne-ar costa mai puţin să reînnoim parcul auto decât să-l târâm aşa! Sigur, poate să dea bine să nu facem acest lucru dar, în orice caz, o să dea din ce în ce mai prost în bugetul Camerei? a susţinut Pambuccian, accentuând asupra consumului mai mare pe care un autotursim uzat îl are comparartiv cu unul nou.
Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale a propus ca unul din chestori să facă o evaluare a acestei situaţii. ?Dacă ajungem la concluzia că este mai ieftin să îl înlocuim, indiferent de ce poveşti or să apară, de ce legende urbane or să se genere în jurul chestiei ăsteia, este bine să o facem, că ne costă mai puţin? a conchis deputatul.
Punctul său de vedere a fost împărtăşit şi de către deputatul UDMR, Kelemen Hunor care a pus cheltuielile foarte ridicate suportate de către Cameră în acest domeniu pe seama refuzului Guvernului de a permite instituţiilor de stat achiziţionarea de noi autoturisme.
?Noi am făcut această prezentare la începutul anului, când am prezentat bugetul şi era o propunere, pentru că, într-adevăr, parcul este învechit şi trebuia înlocuit. Dar în buget nu a fost cuprins, Guvernul nu a acceptat şi anul viitor ar trebui să vedem dacă se poate, pentru că, într-adevăr, în această clipă costurile sunt foarte, foarte ridicate. Ar fi fost bine să mergem pe varianta propusă în proiectul de buget şi neagreat de guvern, dar în acest an nu cred că se mai poate reveni. Eu aş vrea să revenim, dar pentru anul viitor? a afirmat Hunor.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close