Antena 3 CNN Politică Deputatul ?Bulă?, admiratorul declarat al lui Năstase şi Ceauşescu, şi-a dat demisia din PDL

Deputatul ?Bulă?, admiratorul declarat al lui Năstase şi Ceauşescu, şi-a dat demisia din PDL

Deputatul ?Bulă?, admiratorul declarat al lui Năstase şi Ceauşescu, şi-a dat demisia din PDL
Sursa foto: Nicolae Stan
26 Iun 2009   •   12:40

Deputatul Nicolae Stan, cunoscut la nivelul Oltului ca şi ?Bulă?, şi-a anunţat joi seară demisia din PDL. Autodeclarat admirator al lui Nicolae Ceauşescu şi al social-democratului Adrian Năstase, Stan pare a-şi datora însă demisia mai vechiului său conflict cu liderul filialei PDL Olt, Darius Vâlcov, decât faptului că a votat împotriva liniei de partid în cazul dosarului Zambaccian în care este implicat idolul său social-democrat.
Analiza rezultatelor slabe ale organizaţiei PDL Olt la ultimele alegeri europarlamentare a provocat primele tăieri de capete la nivelul organizaţiei. La propunerea preşedintelui PDL Olt, Darius Vâlcov, s-a decis excluderea din partid a prim-vicepreşedintelui organizaţiei, Gabriel Diaconu, fostul lider al PLD Olt, acuzat de neimplicare în efortul de campanie. Arătat cu degetul pentru un comportament similar, deputatul Nicolae Stan a preferat să demisioneze.
"Mi-am anunţat demisia pentru că nu am fost lăsat să-mi organizez aşa cum doresc viaţa de partid în Colegiul în care am fost ales de oameni. Consider că, la Olt, PDL este un partid de gaşcă. Îmi voi anunţa oficial demisia din partid, luni, de la tribuna Camerei Deputaţilor. Ce voi face pe viitor, nu pot să vă spun. Eu îmi doresc să revin lângă foştii mei colegi de la PSD, dar nu am să cad în genunchi pentru a fi acceptat în grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor?, a declarat, pentru Newsin, deputat Stan.
Pierderea sa nu pare a fi regretată de PDL, fiind considerat mai mult un apropiat al cercurilor PSD locale din rândurile cărora de altfel a şi provenit. Timp de 30 de ani a fost primar al comunei Coloneşti, după revoluţie câştigând scaunul de edil ca membru PSD. Este cunoscut drept un apropiat al lui Adrian Năstase pentru care s-a remarcat, marţea trecută, în Parlament, ca singurul membru PDL care votat pentru declararea ca inadmisibilă a cererii Procurorului General referitoare la dosarul Zambaccian.
A migrat de la PSD la PDL după alegerile locale, după ce social-democraţii au refuzat să-l nominalizeze drept candidat la alegerile parlamentare. Curtat de PDL, Stan a acceptat imediat propunerea democrat-liberală de a candida pentru Camera Deputaţilor în colegiul care cuprindea, printre alte localităţi, şi comuna Coloneşti.
Şi-a urcat însă rapid în cap atât conducerea PDL locală, cît şi atenţia dezaprobatoare a democrat-liberalilor de la centru.
Conflictul dintre Stan şi liderul PDL Olt, Dariu Vâlcov datează însă din timpul împărţirii conducerilor serviciilor descentralizate. Nemulţumit că Vâlcov nu a numit în aceste funcţii pe mai niciunul din protejaţii săi, Stan şi-a dat demisia din toate funcţiile de conducere pe care le avea la nivelul filialei.
A intrat în vizorul conducerii centrale după ce a votat împotriva începerii urmăririi penale în cazul Adrian Năstase pe care îl conideră ?un mare om politic de stat?. A pus paie pe foc printr-un interviu acordat unui cotidian central în care recunoştea că este un mare admirator al lui Năstase, considerat ?un politician adevărat? spre deosebire de Traian Băsescu, un ?micuţ? mai ales pe lângă statura unui alt idol, Nicolae Ceauşescu.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close