Antena 3 CNN Politică Discordie după vizita lui Băsescu la Guvern: PSD se simte "umilit". PDL crede că se reacţionează "un picuţ excesiv"

Discordie după vizita lui Băsescu la Guvern: PSD se simte "umilit". PDL crede că se reacţionează "un picuţ excesiv"

Discordie după vizita lui Băsescu la Guvern: PSD se simte "umilit". PDL crede că se reacţionează "un picuţ excesiv"
Sursa foto: Traian Bãsescu
15 Iun 2009   •   11:40

Prezenţa în şedinţa de ieri a Guvernului a preşedintelui Traian Băsescu a provocat nervozitate maximă în rândurile social-democraţilor, surprinşi că nu au fost consultaţi în prealabil de premierul Emil Boc de această vizită inopinată. Pesediştii au reluat luni, la lucrările coaliţiei, nemulţumirile deja exprimate faţă de faptul că nu fuseseră informaţi în prealabil de participarea şefului statului. Iritarea PSD a crescut, reprezentanţii acestui partid reproşând Cotroceniului în special atacurile lansate la adresa activităţiii propriilor miniştri. Democrat-liberalii au ascultat plângerile colegilor de guvernare liniştiţi, după care au scos de la naftalină atribuţiile constituţionale ale premierului şi preşedintelui,care permit unuia să invite pe şeful statului la discutarea unor probleme importante precum criza economică, şi celuilalt să participe. După şedinţă, pedeliştii au apreciat poziţia PSD ca un ?picuţ excesivă?, în timp ce social-democraţi au susţinut că au fost ?umiliţi? de comportamentul premierului.

Videanu: "O informare PSD absolut nejustificatăşi un picuţ excesivă"

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a precizat, după şedinţa coaliţiei, că liderii PSD au prezentat "o informare", în care au reclamat prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa extraordinară de Guvern de duminică.
"A fost o informare pe care PSD ne-a făcut-o, a fost una absolut nejustificată. Nu am considerat că trebuie un răspuns ", a spus Videanu, invocând prevederile constituţionale care exced regulile politice dintre partidele de guvernământ.
Videanu a arătat că informarea PSD a reprezentat de fapt o reluare a comunicatului de presă transmis duminică. "Ni s-a părut un picuţ excesivă această informare", a mai comentat Videanu, arătând că invitarea şefului statului la şedinţele de guvern intră în atribuţiile primului-ministru.
Ministrul Economiei a mai ţinut să sublinieze că în momentul de faţă nu există nici un fele de război între PSD şi PDL din punct de vedere a al coaliţiei şi al actului de guvernare.

Năstase: "E umilitor. Nu cred că în felul acesta se poate continua pe termen lung"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase susţine însă că partidul său a fost nici mai mult nici mai puţin decât ?umilit? de comportamentul premierului Boc.

?Mi s-a părut inadmisibil să nu fim informaţi despre intenţia primului-ministru de a-l invita pe Traian Băsescu să-şi ţină speech-urile în faţa camerelor de luat vederi la Palatul Victoria. Este un fel de umilire a partenerului de guvernare. Nu cred că în felul acesta se poate continua pe termen lung. Băsescu a încercat să-şi susţină partitura pentru campania electorală. A încercat să se disocieze de ceea ce este este sau pare negativ în această guvernare şi consider că a fost un gest incorect. A fost un gest inamical, incorect. Dacă dorea să aibă o discuţie cu membrii guvernului pe tema crizei economice ar fi putut face o informare? a susţinut Năstase.

social-democratul a criticat şi atacul lansat de Traian Băsescu în faţa camerelor de luat vederi la adresa performenţelor guvernului, cu adresa în special spre miniştrii PSD.

"A ţintit spre anumite segmente fără să ţină seama de aspectele concrete. Mă refer şi la educaţie. Ştiind prea bine că au fostă tăiate în permanenţă resursele pentru educaţie, că programa şcolară nu poate fi modificată la mijlocului anului şi că această programă va fi modificată oricum în iulie. Aceste chestiuni arată reaua credinţă a lui Traian Băsescu", a spus Adrian Năstase.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close