Antena 3 CNN Politică Dragnea: PSD nu vrea să iasă de la guvernare, ci regăsirea punctelor comune de colaborare cu PDL

Dragnea: PSD nu vrea să iasă de la guvernare, ci regăsirea punctelor comune de colaborare cu PDL

Dragnea: PSD nu vrea să iasă de la guvernare, ci regăsirea punctelor comune de colaborare cu PDL
Sursa foto: Liviu Dragnea
05 Iun 2009   •   15:02

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a temperat vineri zelul unor social-democraţi de ieşire de la guvernare. Dacă cu câteva zile în urmă, liderul PSD de Teleorman puncta nemulţumirile unor filiale legate de numirile în deconcentrate şi finanţarea deficitară a ministerelor conduse de colegii săi de partid, Dragnea a susţinut astăzi că în PSD nu a avut loc o discuţie despre ieşirea de la guvernare, deoarece nu se doreşte acest lucru. Dragnea a infirmat ipoteza unei eventuale părăsiri de către PSD a actului de guvernare şi a făcut apel către partidele din coaliţie să-şi găsească liniştea după alegeri prin regăsirea punctelor comune de colaborare.
Vicepreşedintele PSD a subliniat că supărările pesediştilor sunt întemeiate, dar nu este motiv pentru declaraţii drstice, el punând pe seama "temperaturii mari din campanie" atacurile între cele două partide.
"Nu s-a purtat în partid niciun fel de discuţie despre o eventuală ieşire de la guvernare, au fost câteva ieşiri publice ale unor colegi care în parte pot fi înţelese, este vorba de foarte multă supărare acumulată în această perioadă, o mare parte îndreptăţită. Noi am intrat în această guvernare pentru a respecta nişte angajamente luate în campania electorală, şi noi şi PDL avem un parteneriat pentru România. Sper ca după alegeri să purtăm o discuţie aşezată cu colegii de la PDL, că poate şi ei, şi noi o să avem creierele mai puţin încinse, în speranţa că toate aceste ieşiri şi atacuri ale unor miniştri de la PDL la adresa întregului partid au fost generate de temperatura foarte mare din campanie. Noi nu vrem să ieşim de la guvernare, credem că este important ca PSD să rămână la guvernare în acest an important pentru România", a declarat liderul PSD.
Dragne a făcut apel la abordarea "cu mult calm şi responsabilitate a relaţiei din coaliţie", după alegeri, pentru regăsirea punctelor comune care au contribuit iniţial la formarea Parteneriatului pentru România.
"Vreau ca după aceste alegeri să identificăm, să regăsim punctele comune care ne-au ajutat să facem Parteneriatul pentru România atunci când am pornit această coaliţie. S-au adus foarte multe acuzaţii în această campanie şi vrem ca după alegeri să purtăm o discuţie aşezată. Acum este foarte dificil pentru că şi la nivel de judeţ se fac foarte multe acuzaţii, tensiunile, ambiţiile sunt foarte mari şi sperăm ca după aceste alegeri să ne găsim liniştea necesară ca Guvernul să funcţioneze bine pentru România", a conchis Dragnea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close