Antena 3 CNN Politică Ecaterina Andronescu: Sper ca preşedintele să fie un partener, nu un adversar al sistemului educaţional

Ecaterina Andronescu: Sper ca preşedintele să fie un partener, nu un adversar al sistemului educaţional

Ecaterina Andronescu: Sper ca preşedintele să fie un partener, nu un adversar al sistemului educaţional
Sursa foto: Ecaterina Andronescu
17 Iun 2009   •   15:17

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu vrea ca preşedintele Traian Băsescu să fie un partener şi nu un adeversar al sistemului educaţional. Ea a subliniat miercuri că nu doreşte să intre în polemică cu Traian Băsescu pentru afirmaţiile incorecte şi rău-voitoare ale acestuia, ca să nu lege reforma de alegerile prezidenţiale.

"Nu vreau să intru în dispută cu preşedintele Băsescu. Dar mă văd nevoită să răspund acuzaţiilor incorecte şi rău voitoare. Eu sunt profesor şi niciodată nu m-am îndepărtat de şcoală şi nu vreau sa legăm reforma în învăţământ de alegerile prezidenţiale", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a spus că speră ca preşedintele să fie un partener, şi nu un adversar al sistemului.
În opinia ministrului, preşedintele nu a fost corect informat în legătură cu orele de sport şi că că nu s-a pus niciodată problema desfiinţării acestora.

Ministrul Educaţiei a adăugat că refuză să promoveze măsuri care să nu fie discutate cu cei cărora li se adresează, precizând că-şi pune speranţa într-un dialog, nu într-o confruntare.

"Niciodată nu s-a pus problema reducerii orelor de sport. Refacarerea mişcării sportive de masă este prioritară în mandatul meu. Consider că lucrurile trebuie tratate cu responsabilitate. Refuz să promovez idei şi măsuri cărora să le dau valoare de absolut şi care să nu fie discutate cu cei cărora se adresează", a mai spus Ministrul, considerând că dialogul cu partenerii sociali, profesorii şi părinţii este esenţial în reformarea învăţământului.

Andronescu a subliniat că nu a depus, până în prezent, niciun document, nicio propunere a Ministerului Educaţiei privind proiectele de legi pentru învăţământul, pentru că ar dori ca toate acestea să se regăsească într-un cod al Educaţiei.
"Ministerul Educaţiei a dispus măsuri pentru a reforma sistemul de învăţământ, care are nevoie de demersuri concrete care sa-l actualizeze şi să-l modernizeze" a precizat Andronescu.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat-o pe Andronescu că a intrat, împreună cu sindicatele din învăţământ, în parteneriatul împotriva elevilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close