Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu: ?Poate, după candidatura mea la PE, nu o să mă mai facă lumea agramată şi toantă?

Elena Băsescu: ?Poate, după candidatura mea la PE, nu o să mă mai facă lumea agramată şi toantă?

Elena Băsescu: ?Poate, după candidatura mea la PE, nu o să mă mai facă lumea agramată şi toantă?
Sursa foto: Elena Basescu
03 Iun 2009   •   15:25

Candidatul independent la PE Elena Băsescu speră ca după alegerile din 7 iunie să nu mai fie considerată "veriga vulnerabilă" a tatălui său,Traian Băsescu, şi instrument de atac al acestuia de către adversarii politici, sau "măcar" ca "lumea" să nu o mai facă "agramată şi toantă".
Elena Băsescu a subliniat, miercuri, la Cluj-Napoca, că unele greşeli de exprimare care i-au fost imputate nu i-au fost scuzate, deşi erau "aspecte scuzabile" unei tinere aflate la începutul carierei politice.
Elena Băsescu a susţinut că este încă percepută ca un "instrument" de către adversarii politici ai lui Traian Băsescu, ca fiică de şef de stat ?nu foarte şcolită?
"Sunt un instrument. Sunt acea verigă vulnerabilă pe care o are tatăl meu. Îmi doresc ca după această candidatură să nu mai fiu acea verigă. Dar probabil voi rămâne foarte mult, atâta timp cât voi fi în politică. Dar măcar, poate, nu o să mă mai facă lumea agramată şi toantă. M-am considerat veriga vulnerabilă pentru că am avut nişte probleme, am greşit pluralul unui cuvânt, m-am încurcat la un discurs, lucruri scuzabile multor tinere aflate la începutul carierei, care nu i-au fost scuzate Elenei Băsescu", a afirmat candidatul independent.
Mezina preşedintelui a explicat că a ales să candideze ca independent pentru PE deoarece nu a dorit să îi facă rău în primul rând lui Traian Băsescu, dar şi PDL şi ei însăşi. În opinia sa, comparativ cu alţi candidaţi ai unor partide, ea mesajul a fost transmis cel mai bine în această campanie electorală.

"O să vreau să văd şi eu, la sfârşitul campaniei, cine a reuşit să îşi trasmită mesajele cel mai bine: Elena Băsescu, care a avut nişte teme, nu sunt teme multe, a avut doar două teme. Consider că sunt suficient, pentru că atâta timp cât ai proiectul politic stufos al unui partid nu ai cum să rezolvi absolut tot. Eu mi-am ales două teme care mă caracterizează?, a mai spus Elena Băsescu, amintind că, dacă va ajunge în Parlaemntul European, va activa în grupul PPE pentru a promova măcar una dintre ideile ei de campanie ? sprijin pentru copiii afectaţi de migraţia forţei de muncă şi canalul maritim Constanţa Rotterdam.
În cazul în care va intra în Parlamentul European, Elena Băsescu susţine că ar vrea să facă parte din Comisia de buget-finanţe, deoarece este de formaţie economist. ?Din Comisia de Buget Finanţe pentru că ca şi formare eu sunt economist, am terminat liceul de mate-fizică, apoi am făcut o facultate cu profil economic şi în Comisia de Politică Externă, pentru că îmi doresc să mă specializez în politică externă şi când voi reveni în ţară. Se ştie că un politician este bine să fie specializat pe două teme şi una va fi meseria mea, cea de economist, şi una va fi cea de politică externă?, a spus mezina şefului de stat.

Însă candidata ar dori să se specializeze pe politică externă, deşi nu crede că i s-ar potrivi diplomaţia. ?Este un domeniu pe care nu o să îl aleg. Trebuie alte calităţi pentru diplomaţie şi mi se pare, deci fără să jignesc pe nimeni, un domeniu în care nu aş fi foarte potrivită, îţi trebuie alte calităţi pentru diplomaţie, diferite de cele pentru politică. Îmi doresc să mă specializez în politică externă şi când voi reveni în ţară. Se ştie că un politician este bine să fie specializat pe două teme şi una va fi meseria mea, cea de economist şi una va fi cea de politică externă?, a declarat Elena Băsescu.

Pasiunea ei o reprezintă însă politica internă, în care însă nu se poate afirma deoarece funcţia tatălui său o împiedică să se exprime. ?Mie cel mai mult îmi place să fac politică în ţară, îmi place politica internă, dar datorită faptului că tatăl meu este preşedintele României eu nu am cum să îmi exprim o opinie personală în politica internă. Mie nu mi-ar fi folosit la absolut nimic să ajung deputat în Parlamentul României pentru că aş fi fost îngrădită tot timpul, nu aş fi putut să îmi exprim liber o opinie?, a afirmat Elena Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close