Antena 3 CNN Politică Emil Boc: "Greva în învăţământ nu reprezintă o soluţie în momentul de faţă" (VIDEO)

Emil Boc: "Greva în învăţământ nu reprezintă o soluţie în momentul de faţă" (VIDEO)

Emil Boc: "Greva în învăţământ nu reprezintă o soluţie în momentul de faţă" (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
04 Mai 2009   •   11:31

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că greva "nu este o soluţie" pentru învăţământ în momentul de faţă, menţionând că are încredere în "maturitatea cadrelor didactice" şi că soluţiile pentru problemele profesorilor sunt cele conforme situaţiei bugetare actuale.

"Sper să putem găsi un echilibru în societatea românească pentru a putea trece peste această perioadă dificilă. Greva nu reprezintă o soluţie în momentul de faţă" a afirmat Boc, înainte de şedinţa conducerii PDL.

Premierul şi-a exprimat speranţa că profesorii vor înţelege că "nu se pot sacrifica elevii". "Nu putem transforma o criză economică pron care să afectăm viitorul copiilor noştri. Sper şi am încredcerea în maturitatea cadrelor didactice din România", a mai spus Boc.

Primul-ministru a amintit că, astăzi, la ora 12.00, vor avea loc discuţii la Ministerele de Finanţe şi Educaţie cu sindicatele din educaţie pentru "a prezenta soluţiile pe care Executivul le are, în limitele bugetare actuale, pe care toată lumea le cunoaşte".



Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur a sugerat, în această dimineaţă, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că nu vor fi folosiţi banii împrumutaţi de la Uniunea Europeană pentru a rezolva problemele salariale din Educaţie.

Sindicaliştii au anunţat că fac grevă marţi, când este programată teza la Limba română, nemulţumiţi de rectificarea negativă a bugetului învăţământului. În cazul în care sindicaliştii din FSLI, "Alma Mater", "Spiru Haret" şi FEN nu se vor declara mulţumiţi de soluţiile oferite de reprezentanţii celor două ministere peste 420.000 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a nu vor putea susţine teza la acestă disciplină.

Sindicatele mai ameninţă că, în absenţa unui răspuns corespunzător din partea Guvernului, acţiuni similare vor fi organizate şi în zilele de 13 şi 21 mai, când sunt programate tezele la Matematică şi Istorie sau Geografie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close