Antena 3 CNN Politică Emoţii în PDL: Liderii de filiale, la raport de campanie în faţa Colegiului Director

Emoţii în PDL: Liderii de filiale, la raport de campanie în faţa Colegiului Director

Emoţii în PDL: Liderii de filiale, la raport de campanie în faţa Colegiului Director
Sursa foto: Emil Bov
25 Mai 2009   •   12:02

Liderii PDL din teritoriu au fost chemaţi astăzi la raport în cadrul Colegiului Director lărgit al partidului pentru a da socoteală asupra achitării sarcinilor impuse la începutul campaniei electorale pentru europarlamentare. Liderii democrat-liberali din teritoriu trebuie să obţină la alegerile din iunie cel puţin acelaşi scor electoral ca cel de la parlamentare pentru a avea siguranţa păstrării funcţiilor de conducere locale. În cadrul Colegiului Director de astăzi preşedinţii de filiale democrat-liberali li se va pune în vedere că păstrarea funcţiilor va depinde de rezultatul electoral care va fi obţinut la europarlamentare.

Conducerea lărgită a PDL s-a reunit, luni, la Palatul Parlamentului, în Colegiul Director al partidului pentru a analiza evoluţia campaniei electorale desfăşurate până acum de către democrat-liberali şi a face corecţiile necesare acolo unde se impune pentru ce-a de-a doua parte a campaniei electorale. În cadrul Colegiului Director de luni, democrat-liberalii vor prezenta, pe lângă dările de seamă ale acţiunilor de campanie din ultimele două săptămâni, şi strategia pentru finalul de campanie, respectiv programul acţiunilor electorale.

Liderii PDL vor mai stabili programul din ziua de alegeri şi măsurile de mobilizare la vot a activiştilor partidului, în condiţiile în care principala problemă a politicienilor la aceste alegeri va fi prezenţa scăzută la vot.

Surse democrat-liberale susţin că se vor recurge la măsuri radicale pentru a impulsiona efortul de campanie al filialelor. Preşedinţii de organizaţii judeţene vor fi astăzi informaţi că riscă schimbare lor din funcţii dacă f scorul pe judeţ va fi mai mic decât la alegerile parlamentare uninmonale.

Colegiul Director va mai discuta şi priorităţile legislative ale grupurilor parlamentare ale PDL pentru sesiunea parlamentară în curs.

Ultimele sondaje interne au darul de a îngrijora liderii de le centru: PSD este dat drept posibil câştigător al alegerilor pentru PE, chiar dacă la o distanţă foarte mică de PDL, un scenariu deloc dorit a fi transpus în realitate.

La alegerile parlamentare din tomna trecută, PDL s-a plasat la nici un procent diferenţă sub PSD, dar a obţinut mai multe mandate parlamentare conform procesului de redistribuire prevăzut prin legea sistemului de vot uninominal.

Astfel, la Camera Deputatilor PSD+PC a obţinut 33,09% din numărul total de voturi, urmată de PD-L cu 32,34%, iar la Senat, PSD+PC a condus din nou cu 34,12% din totalul voturilor, în faţa PD-L, 33,57%.

Cum însă la europarlamentare, democrat-liberalii nu vor mai beneficia de principiul redistribuirii mandatelor, liderii PDL sunt interesaţi să obţină un scor cât mai bun, făcând apel chiar la astfel de mijloace atipice de "încurajare" a propriilor oameni din teritoriu.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close