Antena 3 CNN Politică Eurocandidaţii PSD, lansaţi de Vanghelie pe muzica lui Vangelis, sloganul de la locale şi în atacurile anti-Băsescu

Eurocandidaţii PSD, lansaţi de Vanghelie pe muzica lui Vangelis, sloganul de la locale şi în atacurile anti-Băsescu

Eurocandidaţii PSD, lansaţi de Vanghelie pe muzica lui Vangelis, sloganul de la locale şi în atacurile anti-Băsescu
Sursa foto: Marian Vanghelie, Mircea Geoanã
08 Mai 2009   •   18:38

PSD Bucureşti a decis să nu mai aştepte desfăşurarea Consiliului Naţional şi să lanseze vineri, la Romexpo, candidaţii pentru Parlamentul European. Totul sub bagheta şi ochiul critic al amfitrionului grătarelor, liderul filialei, Marian Vanghelie şi în laudele care au curs din partea liderului Mircea Geoană spre ?cea mai puternică organizaţie politică din România, PSD Bucureşti?. Pentru a arăta cine conduce la nivelul Bucureştiului, Vanghelie nu a ezitat să se folosească de muzica tizului său, Vangelis pentru a asigura fondul sonor al manifestaţiei.La rândul său, Geoană a preluat discursul socialiştilor europeni punând accentul pe cheia ieşirii din criză care s-ar găsi în mâna PSD şi a stângii europene. Preşedintele PSD a cerut militanţilor să contribuie la vioctoria partidului din vară pentru a asigura victoria şi în decembrie şi a întrerupe regimul de dreapta condus de către Traian Băsescu.

Lansare nouă cu sloganuri şi logistica de la alegerile locale

Muzica lui Vangelis, pleiadă de steaguri şi tricouri roşii, mulţime de tineri aduşi de Vanghelie din sectorul 5, Luminiţa Anghel şi noua achiziţia a partidului, Corina Dănilă au reprezentat instrumentele cheie cu care liderul PSD Bucureşti a încercat să-şi impresioneze colegii de partid la lansarea candidaţilor social-democraţi pentru Parlamentul European. Cu toate acestea numai primii 12 candidaţi şi cei apropiaţi sau propuşi de organizaţia condusă de Marian Vanghelie au fost prezenţi la lansare. La rândul său, preşedintele PSD, Mircea Geoană a trecut peste afrontul lui Vanghelie care nu a mai aşteptat lansarea candidaţilor după Consiliul Naţional şi a profitat de ocazie pentru a-şi face campanie pentru prezidenţiale.

În graba sa de a fi primul inter pares, Vanghelie a dat chix tocmai la mesajul partidului. Cum nu a avut timp să tipărească pe afişele şi bannerele folosite noul slogan "Alege bine!", vanghelie a optat pentru cele folosite deja la celelalte campanii electorale. Astfel, militanţii PSD au purtat bannere si pancarte cu sloganurile vechi derivate din sintagma "Ne pasă de România", întregite cu deviza pe care o va folosi organizaţia PSD Bucureşti în campania din Capitală, "Importanţi sunteţi voi". Or o parte din aceste mesaje fuseseră deja promovate de PSD la campania electorală pentru Primăria capitalei sub mooto-ul "Ne pasă de tine".

Geoană: ?Anul 2009 trebuie să însemne întreruperea regimului de dreapta al lui Traian Băsescu?

Anul electoral 2009 trebuie să reprezinte "întreruperea regimului de dreapta" al lui Traian Băsescu a afirmat liderul PSD Mircea Geoană, printre strigătele militanţilor social-democraţi ?Cine suntem noi? PSD, PSD, PSD? care aveau să-i tot întrerupă cuvântarea.

Geoană şi-a mulat rapid discursul peste sensibilităţile mulţimii strânse de liderul de Bucureşti Marian Vanghelie, măgulind orgoliile social-democraţilor din capitală cu epitete laudative. Sintagma ?Cea mai puternică şi cea mai valoroasă echipă social-democrată din România? a fost repetată de mai multe ori de către liderul social-democrat pentru a se insera în mintea celui mai mărunt membru sau simpatizant PSD.

Tributar s-a dovedit Geoană şi discursului politic al socialiştilor europeni, din care PSD face parte. De altfel, liderul PSD a creat seanzaţia că efortul electoral al partidului la alegerile europarlamentare nu ar trebui privit din perspectiva naţională, ci din cea europeană.

?Cheia ieşirii din criză se găseşte la stânga europeană. Anul 2009 trebuie să fie anul social-democraţiei în România şi în întreaga lume. Victoria din iunie trebuie să reprezinte calea spre victoria din decembrie. Nu pentru mine, Geoană, ci pentru binele acestei naţiuni. Suntem chemaţi să conducem România pentru că suntem singurii care putem ţine România într-o zonă de solidaritate socială şi stabilitate economică? a susţinut emfatic liderul social-democrat.

Liderul PSD a cerut celor circa 2.000 de militanţi să nu facă o confuzie între dreapta românească şi cea europeană - care a votat prigoana împotriva conaţionalilor - şi stânga românească şi europeană, care crede că din actula criză se iese în baza principiului solidarităţii.

În mulţimea adunată, delir, întreţinut şi de un animator înarmat cu microfon. ?Cine suntem noi? PSD PSD, PSD. Cine va fi preşedintele României? Mircea Geoanăăăă? răspund oamenii adunaţi de Vanghelie.

?Anul 2009 trebuie să însemne întreruperea regimului de dreapta al lui Traian Băsescu", a continuat Geoană, care a subliniat că acest lucru reprezintă, pentru PSD şi social-democraţi, o "obligaţie faţă de ţară".
Geoană a susţinut că schimbarea celor care au condus România în mod greşit, într-o perioadă de prosperitate economică, reprezintă cea mai importantă schimbare de după 1989, anul Revoluţiei române.

"Nu există schimbare mai importantă decât schimbarea celor care au condus România greşit când era senin afară, când creditul era ieftin, când erau investitori în România şi era uşor să găseşti un loc de muncă. Dacă în vremuri bune nu au ştiut cum să conducă, cum să le mai dăm o dată încrederea?", a spus Geoană.
?Victoria PSD nu este doar victoria unui partid, ci a românilor într-un an dificil? a conchis la final Geoană, parafrazându-l parcă pe Ştefan vodă din piesa lui Delavrancea.

Vanghelie: ?Avem nevoie să-i spunem lui Traian Băsescu, gata!?

Ştafeta atacurilor către Cotroceni au fost preluată cu entuziasm de Marian Vanghelie. "Aici şi acum trebuie să spunem: începem schimbarea lui Traian Băsescu! Oamenii nu mai răbdare. Avem nevoie să-i spunem lui Traian Băsescu > Începe schimbarea acum. Ajunge (sic!) 5 ani de minciuni! Ajunge 5 ani de justiţie le televizor! Ajunge 5 ani de scandal şi de circ! Ajunge!. Şi cred că în Bucureşti putem să spunem că prin tinerii prezenţi azi aici, Bucureştiul va începe să fie de stânga. Şi avem nevoie de tineri ca să începem să cucerim Bucureştiul. Este un pas important aceste alegeri europene", a spus Vaghelie, provocând urale în rândurile asistenţei.

Vanghelie a mai susţinut că prin instalarea lui Geoană la Cotroceni se va pune capăt dialogului cu grupurile de interese. "Viitorul preşedinte al României trebuie să fie un om moral, care să refuze să mai discute cu grupurile de interese. Gata! Pornind de la Bucureşti şi până la Harghita nu se mai vinde România cum s-a vândut până acum. Avem nevoie de un preşedinte care care are posibilitatea şi are respectul faţă de toate statele europene", a mai zugrăvit Vanghelie portretul preşedintelui ideal, de preferat social-democrat.

Cât despre propriile obiective electorale, Vanghelie ar vrea ca Bucureştiul să devină social-democrat. ?Putem spune că prin tinerii prezenţi aici, Bucureştiul va fi de stânga? a progonozat liderul PSD.
Totodată, Vanghelie anunţat că vrea să-i "şocheze" pe adversarii PSD prin campania electorală pe care o va conduce la nivelul Capitalei. "Vreau să vadă puterea noastră! Şi vreau să se vadă că nu ne este frică" a încheiat el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close