Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul Cristian Preda părăseşte Cotroceniul şi funcţia de consilier prezidenţial

Europarlamentarul Cristian Preda părăseşte Cotroceniul şi funcţia de consilier prezidenţial

Europarlamentarul Cristian Preda părăseşte Cotroceniul şi funcţia de consilier prezidenţial
Sursa foto: Cristian Preda
17 Iun 2009   •   17:27

Cu mandatul de europarlamentar PDL asigurat, Cristian Preda şi-a anunţat miercuri pe blogul personal demisia din funcţia de consilier prezidenţial. Eurodeputatul PDL susţine că plecarea sa de la Cotroceni nu înseamnă că va critica activitatea preşedintelui pentru care a lucrat, "post factum".
Cristian Preda s-a aflat pe locul patru al listei PDL de la euroalegeri, după Theodor Stolojan, Monica Macovei şi Traian Ungureanu şi a câştigat un mandat de europarlamentar la alegerile din 7 iunie.
"Astăzi (miercuri - n.r.), plec de la Palatul Cotroceni, după doi ani şi trei luni în care am fost consilier prezidențial. M-am aflat alături de Traian Băsescu la suspendarea din aprilie 2007, la primul scrutin european şi la referendumul pentru votul majoritar în două tururi, ca şi la alegerile locale şi legislative din 2008", scrie Cristian Preda.
Democrat-liberalul recunoaşte că "preşedintele Traian Băsescu l-a sprijinit în proiectul unei cariere europene, drept pentru care a intrat în PDL și a candidat la alegerile din 7 iunie".
"Ca şi în cazul preşedintelui Constantinescu, nu voi critica activitatea celui cu care am lucrat post factum. Nu mi se pare în regulă să dai lecţii după ce ieşi pe poartă. Jurnalul meu, care acoperă atât această perioadă foarte densă, cât şi cea în care am fost secretar de stat la MAE, e zăvorât cu şapte lacăte", spune acesta.
Preda mai susţine că cea mai mare satisfacție pe care a avut-o în timpul exercitării funcţiei de consilier prezidenţial a fost perfectarea Pactului Național pentru Educație.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close