Antena 3 CNN Politică Fermierii ţării cu cea mai slabă producţie din UE îi cer lui Băsescu postul de comisar pe Agricultură

Fermierii ţării cu cea mai slabă producţie din UE îi cer lui Băsescu postul de comisar pe Agricultură

Fermierii ţării cu cea mai slabă producţie din UE îi cer lui Băsescu postul de comisar pe Agricultură
Sursa foto: Traian Basescu
05 Iun 2009   •   12:51

Agricultorii i-au cerut vineri preşdintelui Traian Băsescu să militeze la nivelul Comisiei Europene pentru ca România să obţină portofoliul comisariatului pentru Agricultură. Prezent la o sărbătoare câmpenească organizată de către deputatul social-democrat Culiţă Tărâţă în Insula Mare a Brăilei, şeful statului a criticat modul prost ân care este lucrat pământul în ţară fapt care face ca România să aibă cea mai slabă producţie agricolă din Uniunea Europeană.
"Avem cea mai slabă producţie agricolă din Uniunea Europeană, pentru că pământul este prost lucrat în toată ţara", a spus şeful statului, după ce a vizionat din elicopter zonele necultivate ale României.
Preşedintele Asociaţiilor Profesionale din Agricultură, Adrian Rădulescu, i-a cerut preşedintelui Băsescu să acţioneze pentru ca în cadrul Comisiei Europene România să obţină comisarul pentru Agricultură.
Agricultorii veniţi la petrecerea lui Tărâţă, i-au mai solicitat preşedintelui Băsescu să sprijine capitalizarea CEC pentru ca agricultorii care obţin cofinanţare europeană să îşi poată derula proiectele.
Şeful statului s-a deplasat astăzi la Ferma Lunca-Gemenele din Insula Mare a Brăilei, unde se sărbătoreşte Ziua Câmpului, dând curs invitaţiei arendaşului Insulei Mari a Brăilei, deputatul PSD Culiţă Tărâţă.
În prezent, parlamentarul social-democrat are în concesiune cel mai mare teren arabil arendat vreodată, pe o perioadă atât de lungă, unei singure firme de către statul român : aproximativ 57.000 de hectare de teren agricol pe o perioadă de 49 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close