Antena 3 CNN Politică Filialele PDL cu scoruri slabe, dar cu EBA pe cai mari, trecute la categoria "performante"

Filialele PDL cu scoruri slabe, dar cu EBA pe cai mari, trecute la categoria "performante"

Filialele PDL cu scoruri slabe, dar cu EBA pe cai mari, trecute la categoria "performante"
Sursa foto: Gheorghe Flutur
09 Iun 2009   •   14:40

PDL a luat teza câştigării alegerilor în braţe şi nu-i mai dă drumul, punând la grămadă propriile voturi şi cele contabilizate de Elena Băsescu. Democrat-liberalii şi-au atins ţinta stabilită înaintea alegerilor europarlamentare, reuşind să câştige alegerile în 28 de judeţe şi în diaspora, a susţinut marţi, după şedinţa BPN, vicepreşdintele PDL, Gheorghe Flutur. Flutur a enumerat printre filialele performante o serie de organizaţii care au obţinut procente sub media naţională, dar care au contribuit substanţial la voturile aduse Elenei Băsescu.

PDL+EBA fac harta portocalie în 28 de judeţe

"O concluzie: ne-am făcut treaba. Ceea ce am promis, ce ne-am promis, ce ne-am propus să facem, ca procente, am realizat. Am mai vorbit despre acest lucru, noi, practic, ne întoarcem cu toate forţele, cu toate energia, la agenda guvernării în perioada următoare. În primul rând, s-a făcut o analiză a rezultatelor preliminare şi vreau să vă spun că în 28 de judeţe plus diaspora am învins PSD+PC, deci PDL este pe primul loc. În condiţiile în care raportul rural-urban a fost de două treimi la o treime, şi având în vedere studiile pe care noi le-am făcut, considerăm că PDL a făcut un scor bun şi aici, când spunem PDL, sigur că avem în vedere procentele noastre şi de la colega noastră, Elena Băsescu, însumate, aproape 34%. Acesta este un semnal pentru noi şi harta arată acest lucru, ofensiva portocalie, ofensiva PDL a continuat în aceste alegeri", a declarat Flutur.

Printre fruntaşe, rătăcite şi codaşe

Vicepreşedintele PDL a enumerat lista filialelor fruntaşe, dar s-a ferit să facă vreo referire la cele care ar putea fi sancţionate. Timiş, Prahova, Tulcea, Cluj, Ilfov, Bistriţa-Năsăud, Giurgiu, ?o surpriză foarte placută?, au fost felicitate pentru rezultatele obţinute.

La fel şi filialele cu scoruri mai bune în unele judeţe considerate fief-uri pesediste: Bacău, Călăraşi, Dolj, Gorj şi Constanţa, ultimul judeţ fiind socotit drept victorios în faţa PSD, dar numai adăugând voturile obţinute de Elena Băsescu.
PDL Dâmboviţa, iertată pe motiv de condiţii vitrege de lucru

Nici PDL Dâmboviţa, filială de la care se aştepta un rezultat de 40% nu va fi sancţionată cu toate că a pierdut umilitor în faţa PSD. Potrivit unor surse democrat-liberale, în acest caz s-a luat în considerare prezenaţa scăzută la vot şi numărul mare de votanţi existenţi pe listele suplimentare, care au fost puşi pe seama turismului electoral practicat de rivalii social-democraţi. Totodată, filialele cu scoruri mici vor beneficia de clemenţă dacă în judeţele pe care le reprezintă, procentele obţinute de EBA sunt consistente, susţin sursele citate.

"Dâmboviţa a făcut un procent foarte mare, deşi competitorul a fost PSD-ul. Dâmboviţa este în continuare un judeţ şi un fief puternic al PDL", a confirmat Flutur atitudinea împăciuitoare manifestată de conducerea partidului.

De altfel, după şedinţa BPN, Flutur a evitat să facă referiri la ce se pot aştepta judeţele cu rezultate slabe. La insistenţele presei, vicepreşedintele PDL a făcut referire doar la filialele Vaslui şi Teleorman.

"PDL fiind un partid pragmatic, trebuie să discute strategia pentru prezidenţiale şi mai puţin să se axeze pe schimbări şi pe cine vom schimba din filiale", a declarat Flutur.

Flutur:"Le vom ajuta să facă performanţă"

Democrat-liberalul a mai spus că obiectivul partidului este ca şi filialele mai slabe să obţină scoruri mai bun pe viitor. "Putem să trimitem şi alţi oameni, n-am intrat în amănunte. Dar le vom ajuta să facă performanţă", a adăugat pedelistul.
PDL va convoca Colegiul Director al partidului la finele acestei săptămâni pentru o analiză aprofundată a rezultatelor obţinute de partid la alegerile europarlamentare de duminică. Vicepreşedintele Radu Berceanu a explicat că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent desfăşurată marţi, liderii democrat-liberali au făcut o evaluare preliminară a rezultatelor partidului, evaluare care urmează să fie aprofundată în cadrul Colegiului Director.
"Nici nu se pune problema să luăm astăzi nişte decizii. Acestea vor fi luate în cadrul Colegiului Director la sfârşitul săptămânii. Până atunci toate analizele vor fi mult mai rafinate. Vom avea atunci toate elementele, cum ar fi ponderea maghiară în anumite judeţe", a declarat Berceanu.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close