Antena 3 CNN Politică Filialele PSD, supuse analizei lui Dragnea. Baronul de Teleorman se vrea secretar general la Congresul din septembrie

Filialele PSD, supuse analizei lui Dragnea. Baronul de Teleorman se vrea secretar general la Congresul din septembrie

Filialele PSD, supuse analizei lui Dragnea. Baronul de Teleorman se vrea secretar general la Congresul din septembrie
Sursa foto: Liviu Dragnea
19 Iun 2009   •   17:31

PSD va organiza în septembrie un Congres extraordinar al partidului în care se va lansa programul candidatului social-democrat la Preşedinţie, a anunţat liderul social-democrat, Mircea Geoană. Vicepreşedintele Liviu Dragnea a fost însărcinat să elaboreze un raport pentru organizarea partidului în persepctiva alegerilor prezidenţiale. Surse social-democrate susţin că Liviu Dragnea a cerut conducerii centrale organizarea de alegeri la viitorul Congres pentru postul de secretar general al partidului pentru care doreşte să-şi depună candidatura.

"Am decis azi (vineri-n.r.) să stabilim câteva grupuri tematice. Vom lansa în dezbatere publică această ofertă şi până la începutul lunii septembrie să venim cu o ofertă consolidată, clar şi mai ales utilă Romaniei. În clipa în care vom termina, vom organiza un Congres extraordinar în care vom confirma candidatura preşedintelui PSD şi vom lansa oferta, de care sunt convins că va fi una de care România are nevoie", a declarat Geoană.

Potrivit unor surse social-democrate, Dragnea şi-a făcut în ultimele două zile un lobby intens pentru viitoarea sa candidatură la postul de secretar general al partidului. Cu promisiunile voturilor unor lideri de filiale, liderul PSD de Teleorman a forţat şi a primit asigurări în cadrul lucrărilor CExN de astăzi că la viitorul Congre se vor organiza alegeri pentru funcţia de secretar general.
În prezent, acest post este deţinut interimar de Valeriu Zgonea, un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, care se bucură şi de susţinerea lui Mircea Geoană.

Liderul PSD are însă tot interesul să şi-l apropie pe cel mai performant lider de filială, chiar dacă Dragnea este unul din cei mai înverşunaţi partizani ai ieşirii PSD de la guvernare şi agită apele în partid în legătură cu funcţia de secretar general. Ca atare, conducerea centrală l-a mandatat pe Dragnea cu verificarea capabilităţilor electorale ale filialelor înainte de alegerile prezidenţiale.

Dragnea va trebui ca, până la 1 iulie, să aibă discuţii cu fiecare filială în parte pentru a identifica problemele şi punctele vulnerabile la nivelul fiecărei organizaţii judeţene pentru a găsi soluţii de optimizare a potenţialului lor electoral.

Dragnea va pregăti un raport cu propuneri şi recomandări în ceea ce priveşte organizarea partidului în vederea campaniei electorale, document pe care îl va prezenta conducerii partidului.

Până la aceeaşi dată urmează să fie definitivată echipa de campanie, care, cel mai probabil, va fi condusă, potrivit lui Geoană, de Viorel Hrebenciuc. Aceeaşi echipă va stabili grupuri tematice pentru elaborarea ofertei pentru alegerile prezidenţiale, care ar trebui finalizată până la începutul lunii septembrie.

"Astăzi a început campania pentru prezidenţiale. Este clipa să dăm României un nou preşedinte", a conchis Geoană.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close