Antena 3 CNN Politică Filialele rivale PSD şi PDL, convocate la centru pentru medierea diferendelor

Filialele rivale PSD şi PDL, convocate la centru pentru medierea diferendelor

Filialele rivale PSD şi PDL, convocate la centru pentru medierea diferendelor
Sursa foto: Emil Boc, Mircea Geoana
13 Apr 2009   •   12:29

Liderii coaliţiei au decis luni ca preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PDL şi PSD care nu pot colabora la nivel local să fie să fie convocaţi la Bucureşti pentru ca rivvalităţile dintre ei să fie supuse procedurii de mediere, a anunţat luni vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur. Măsura survine după ce reprezentanţii bistriţeni ai celor două partide de guvernământ au rupt protocolul local de colaborare. Probleme similare se regăsesc şi la nivelul judeţelor Hunedoara, Constanţa şi Olt.
"Sunt probleme punctuale la care s-a convenit, de principiu, să chemăm, acolo unde nu există înţelegeri, liderii organizaţiilor judeţene, pentru a-şi rezolva problemele în faţa coaliţiei, la Bucureşti", a declarat Flutur la finalul şedinţei de luni a coaliţiei.
Liderii PSD şi PDL au oferit săptămâna trecută un răgaz de şapte zile propriilor membri de partid aflaţi în conflict cu colegii de guvernare. Mărul discordiei îl reprezintă alocarea discreţionară a banilor la nivelul Consiliilor Judeţene către primarii uneia sau alteia dintre cele două formaţiuni politice aflate la putere.
La Bistriţa, cele şapte zile au fost folosite pentru adânci conflictul dintre Ion Oltean şi Radu Moldovan, lideri locali ai filialelor PDL şi PSD.
PSD Bistriţa-Năsăud a anunţat în urmă cu o săptămână că a rupt protocolul de colaborare la nivel judeţean cu PDL întrucât primăriile conduse de edili social-democraţi au primit foarte puţini bani la buget din partea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, condus de democrat-liberalul Liviu Rusu (PDL)
Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a avertizat vineri, că Bistriţa-Năsăud nu este singurul judeţ în care există probleme în coaliţie, însă liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, face, în mod deliberat, abstracţie de acest lucru.
?Domnul Geoană face, în mod deliberat, abstracţie de faptul că există cinci judeţe în care nici astăzi nu s-au încheiat protocoalele de colaborare între PDL şi PSD, din motive depinzând exclusiv de PSD?, a atras atenţia Oltean.
Un astfel de judeţ cu probleme ar fi Constanţa unde puterea la nivelul Consiliului judeţean este deţinută de social-democratul Nicuşor Constantinescu, sprijinit de primarul Radu Mazăre. În această unitate administrativă din 31 de primării care au primit bani, doar una are primar democrat -liberal, reclamă reprezentanţi ai PDL.
O situaţie similară se regăseşte şi la nivelul judeţului Hunedoara, în timp ce în Olt, cele două părţi au demarat abia săptămâna trecută discuţiile pentru încheierea unui eventual protocol de colaborare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close