Antena 3 CNN Politică Firmele de casă ale PDL, cliente fidele la fondurile POSDRU. Vezi ce membri marcanţi ai puterii beneficiau de bani

Firmele de casă ale PDL, cliente fidele la fondurile POSDRU. Vezi ce membri marcanţi ai puterii beneficiau de bani

Firmele de casă ale PDL, cliente fidele la fondurile POSDRU. Vezi ce membri marcanţi ai puterii beneficiau de bani
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Feb 2012   •   18:19

Vestea întreruperii plăţilor pentru programul POSDRU cade ca un trăsnet printre parlamentarii PDL. Este greu de crezut că măsurile dispuse de ministerul Muncii, în urma deciziei UE de a întrerupe plata fondurilor POSDRU,  vor spăla imaginea autorităţilor române în ceea ce priveşte gestionarea banilor europeni în condiţiile în care nu mai e niciun secret că aceste fonduri ajungeau cu preponderenţă la firmele de casă ale PDL.

Câteva exemple ar fi, firma şi ONG-ul senatoarei PDL Sorina Plăcintă care au primit finanţare europeană pentru cursuri de calificare de patru ori. Finanţări ce se ridică la aproape 2 milioane de euro.

Fostul ministru al muncii, Ioan Botiş, a plătit cu funcţia după ce a semnat un contract pentru 500.000 de euro prin POSDRU pentru o fundaţie la care soţia sa era angajată consilier.

La fel, Melania Vergu a părăsit poziţia de consilier al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, după ce presa a dezvăluit că firma sa a obţinut finanţare de 4 milioane de euro tot prin POSDRU.

Pe acelaşi program a obţinut 2,6 milioane de euro şi fosta soţie a lui Sebastian Vlădescu. Faptul că acesta era ministru de Finanţe este, desigur, o coincidenţă.

De fapt, banii europeni par să tragă spre localităţile controlate de PDL. Un studiu făcut de Institutul de Politici Publice arată că, în ultimii 4 ani, consiliile locale şi judeţene controlate de PDL au primit finanţare în valoare de peste 10 milioane de euro pentru 13 proiecte. În timp ce Consiliile judeţene conduse de PSD au primit finanţare de 4,5 milioane de euro pentru 12 proiecte, iar cele liberale au primit 2,3 milioane de euro pentru 6 proiecte.

 


×
Subiecte în articol: sorina placinta Sebastian Vladescu
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close