Antena 3 CNN Politică Fraudă electorală? "Primarii PDL ameninţă locuitorii că nu mai beneficiază de ajutoare sociale, dacă vin la vot"

Fraudă electorală? "Primarii PDL ameninţă locuitorii că nu mai beneficiază de ajutoare sociale, dacă vin la vot"

Fraudă electorală? "Primarii PDL ameninţă locuitorii că nu mai beneficiază de ajutoare sociale, dacă vin la vot"
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Iul 2012   •   19:50

Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL, a declarat că mai mulţi primari PDL din Timiş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Arad, Suceava şi Dâmboviţa notează în mod ostentativ persoanele care se prezintă la vot, ameninţându-le cu sistarea ajutoarelor sociale, scrie Mediafax.
   
"Astăzi, ca şi zilele trecute, s-au perpetuat unele declaraţii politice şi acţiuni nedemocratice şi anticonstituţionale. Atât Traian Băsescu, cât şi prietenul său, Viktor Orban, atât Monica Macovei, şi prietenul ei, Laszlo Tokes, declară şi acţionează prin intermediul structurilor PDL, în sensul împiedicării exercitării unui drept democratic, la vot, pe care l-am câştigat cu greu, după ani de dictatură", a spus Mihai Voicu.
   
El i-a acuzat pe Traian Băsescu, Monica Macovei, Viktor Orban şi Laszlo Tokes că îndeamnă, "în acelaşi glas, uniţi în cuget şi simţiri", ca cetăţenii români să nu se prezinte la vot, reprezentantul USL arătând că acest lucru este "inacceptabil".

De asemenea,  a mai arătat că unele "modalităţi de acţiune" ale structurilor democrat-liberale, din teritoru, încearcă prin orice mijloace să împiedice prezenţa la vot.
   
"În mai multe localităţi din Timiş, Mureş, Bistriţa şi Arad, primarii PDL notează în mod ostentativ persoanele care se prezintă la vot, ameninţându-i, de exemplu, în cazul în care beneficiază de ajutor social, că acest ajutor va fi sistat dacă persoanele insistă să se prezinte la vot", a susţinut Mihai Voicu.
   
Reprezentantul PNL a anunţat că s-au făcut mai multe sesizări la Poliţie în aceste cazuri.
   
Potrivit lui Voicu, mai mulţi primari democrat-liberali continuă campania electorală şi campania de intimidare a alegătorilor din localităţi, în Suceava, Dâmboviţa, cazurile punctuale, numele şi datele persoanelor care au făcut aceste sesizări fiind transmise la Poliţie, care efectuează mai multe cercetări.

×
Subiecte în articol: Mihai Voicu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close