Antena 3 CNN Politică Frunda: UDMR ar trebui să dea Sănătatea pentru Dezvoltare. Portofoliul Culturii, o "victorie psihică"

Frunda: UDMR ar trebui să dea Sănătatea pentru Dezvoltare. Portofoliul Culturii, o "victorie psihică"

Frunda: UDMR ar trebui să dea Sănătatea pentru Dezvoltare. Portofoliul Culturii, o "victorie psihică"
Sursa foto: Gyorgy Frunda
18 Dec 2009   •   17:18

UDMR ar trebui să renunţe la Ministerul Sănătăţii şi să ceară în schimb ca Borbely Laszlo să preia din nou portofoliul Dezvoltării Regionale, a declarat, vineri, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, nemulţumit de modul în care s-au desfăşurat negocierile cu PDL. Şi Korodi Attila ar trebui să revină în Guvern în fruntea ministerului Mediului, a mai afirmat Frunda, care a ţinut să precizeze că este vorba de punctul său de vedere personal.
"Cei doi miniştri din precedentul cabinet în care a participat UDMR, domnul Borbely şi domnul Korodi, amândoi au avut rezultate foarte bune, nu numai pentru comunitatea maghiară, pentru întreaga ţară. Şi domnul Borbely a construit o nouă strategie, din care au câştigat toate regiunile acestei ţări - pe ANL-uri, pe infrastructură, pe săli şi baze sportive şi aşa mai departe. Korodi Attila a construit o nouă viziune în apărarea mediului românesc. Ştiind acest lucru, cred că UDMR trebuie să aibă puterea să ceară cele două ministere, să-i numească pe cei doi miniştri în ministerele respective. Au început un program care trebuie dus mai departe", a pledat Frunda cauza colegilor săi de formaţiune politică.

În schimb, Frunda nu crede că ar trebui renunţat la Ministerul Culturii, considerat o vitorie psihologică, el fiind înclinat pentru cedarea Ministerului Sănătăţii.
"Nu aş renunţa la Ministerul Culturii, este foarte important şi o chestie psihică, dacă l-am obţinut. Din cele trei care ni s-au propus, aş renunţa la Ministerul Sănătăţii. Sau, noi avem o pondere de 33 la sută din coaliţia guvernamentală - luând 100 sută la sută PDL, cu independenţii şi noi, aş solicita patru miniştri", a spus el.
Frunda a mai remarcat că, pentru ca viitorul Guvern să funcţioneze, este nevoie de "garanţii reciproce" între PDL şi UDMR, ca parteneri.
"Sunt două puncte de vedere: UDMR, care a fost în două coaliţii şi a susţinut din Parlament un partid, niciodată nu a rupt nicio coaliţie, întotdeauna s-a putut baza pe UDMR. PDL a avut probleme în coaliţiile în care a fost, din vina sa sau a altora, şi între 1996-2000, şi între 2004-2008 şi recent cu PSD. Din această situaţie, este interesul ambelor formaţiuni politice să creeze un sistem de garanţii reciproce, care să garanteze stabilitatea coaliţiei pentru trei ani. Nu poate România să-şi permită luxul ca peste câteva luni să avem iarăşi o criză politică, o criză guvernamentală", a conchis Frunda.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close