Antena 3 CNN Politică Frunzăverde critică activitatea unor instituţii ale statului, pornind de la cazul Adrian Năstase

Frunzăverde critică activitatea unor instituţii ale statului, pornind de la cazul Adrian Năstase

Frunzăverde critică activitatea unor instituţii ale statului, pornind de la cazul Adrian Năstase
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Iun 2012   •   18:05

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a criticat sâmbătă, la Reşiţa, cu ocazia constituirii noului Consiliu Judeţean Caraş-Severin, al cărui preşedinte a fost ales, activitatatea unor instituţii ale statului, pornind de la cazul Adrian Năstase.
   
'Este evident că Adrian Năstase se află după o perioadă deosebit de grea din viaţa lui, o perioadă foarte complicată. Aţi văzut că şi avocatul său vorbea de un număr foarte mare de înfăţişări pe care le-a avut în diferite instanţe. Probabil că a apărut un grad de epuizare. Nu pot să comentez decizia instanţei, pentru că nu am căderea să o fac, dar există în România o asemenea presiune, care m-a şi făcut să vorbesc despre statul poliţienesc. De exemplu, aud, repet, aud, şi dacă acest lucru este adevărat, cred că e foarte grav, că directorului APIA Caraş-Severin, Romică Anculia (n.r. - reţinut în momentul de faţă), i se solicită în repetate rânduri să declare 'ceva' despre Frunzăverde şi despre încă doi oameni politici din Caraş-Severin. Dacă este adevărat, cred că asistăm la un abuz de putere, cred că asistăm la un caz de încălcare flagrantă a drepturilor omului şi trebuie să ne punem întrebarea în legătură cu modul în care acţionează anumiţi angajaţi ai unor instituţii importante ale statului', a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Frunzăverde.
   
Potrivit lui Frunzăverde, unii angajaţi ai acestor instituţii, prin atitudinea şi acţiunile lor, încalcă drepturile omului în România şi atentează, în fapt, la democraţia statului român. 
   
'Nu este vorba, cumva, de o acţiune comandată politic? E o întrebare pe care trebuie să mi-o pun. Nu devin cumva aceste instituţii instrumente politice? Nu spun că e general valabil acest lucru. Cred, însă, că va trebui, foarte serios, la nivel politic, să analizăm funcţionarea acestor instituţii, despre care eu am vorbit, pentru că e posibil ca ele să atenteze la statul de drept. Cred că mulţi gândesc acest lucru, dar nu îl spun şi cred că, de fapt, aceste atitudini generează statul poliţienesc', a subliniat Sorin Frunzăverde.
   
O astfel de situaţie poate pune în discuţie politică oportunitatea existenţei, în continuare, a respectivelor instituţii, pentru că presiunile din această perspectivă sunt foarte mari şi, de aceea, actuala putere trebuie să genereze o construcţie politică în acest sens.
   
'Poate ceea ce spun eu nu e adevărat. Poate e vorba doar de nişte zvonuri, dar dacă este adevărat, cred că România se află într-o situaţie gravă de nerespectare a drepturilor omului şi, din acest punct de vedere, îmi rezerv dreptul să mă adresez şi instituţiilor europene', a precizat vicepreşedintele PNL.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close