Antena 3 CNN Politică Geoană: Adversarii modernizării ţării, administraţia publică şi nereformarea statului

Geoană: Adversarii modernizării ţării, administraţia publică şi nereformarea statului

Geoană: Adversarii modernizării ţării, administraţia publică şi nereformarea statului
Sursa foto: Mircea Geoanã
12 Mai 2009   •   10:57

Principalii adversari ai modernizării ţării sunt administraţia publică şi modul nereformat cum funcţionează statul a afirmat, marţi, preşedintele PSD Mircea Geoană,la o masă rotundă a Institutului Aspen România.

Geoană a apreciat că actuala criză economică constituie o perioadă de "imense mutaţii", comparabile, ca magnitudine şi ca reaşezări geo-politice, cu căderea comunismului de acum 20 de ani. El a criticat "atitudinea de vătaf" a guvernelor post-decembriste faţă de firme şi a apreciat că Executivul ar trebui să dedice mai multă energie pentru transformarea mediului de afaceri într-unul european.

"A sosit momentul recunoaşterii faptului că principalul adversar al modernizării României este administraţia publică şi modul în care funcţionează statul. (...) Nu poţi deveni o naţiune modernă cu un stat nereformat. (...) A sosit momentul să ne reaşezăm priorităţile naţional şi să ne debarasăm de comoditatea Ťlasă că merge şi aşať", a declarat Geoană.
Liderul PSD s-a arătat mai optimist faţă de repornirea creditării, după semnalele date de Banca Central-Europeană şi Banca Naţională a României. "Există licăriri de speranţă", a spus Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close