Antena 3 CNN Politică Geoană despre acuzaţiile lui Băsescu: "Se încearcă culpabilizarea Parlamentului şi, implicit, a PSD"

Geoană despre acuzaţiile lui Băsescu: "Se încearcă culpabilizarea Parlamentului şi, implicit, a PSD"

Geoană despre acuzaţiile lui Băsescu: "Se încearcă culpabilizarea Parlamentului şi, implicit, a PSD"
Sursa foto: Mircea Geoanã
12 Mai 2009   •   13:08

Acuzele preşedintelui Traian Băsescu despre încercarea de boicotare a adoptării codurilor juridice sunt false, nereprezentând altceva decât o încercare de a culpabiliza Parlamentul şi PSD, a afimatmarţi, liderul PSD, Mircea Geoană.
"Este o declaraţie cel puţin deplasată. Când toate ONG-urile au venit la Parlament şi au spus că codurile elaborate de Ministerul Justiţiei nu au fost dezbătute suficient, (...) atunci eu am obligaţia de a asculta, indiferent ce spune preşedintele", a explicat Geoană.
Geoană a lăsat să se înţeleagă că adoptarea codurilor juidice ar trebui făcută după o dezbatere publică mai serioasă şi nu prin asumarea răspunderii guvernamentale.
În opinia liderului social-democrat, acuzaţiile prezidenţiale contituie o încrcare de a culpabiliza Parlamentul şi PSD pentru eventualul eşec în ceea ce priveşte mecanismul de monitorizare pe Justiţie.
"Aceste acuzaţii sunt false, se încearcă în continuare culpabilizarea Parlamentului şi, implicit, a PSD", a adăugat el.
Liderul PSD a explicat că motivele remiterii unei scrisori şefului statului în legătură cu stadiul legislativ la care s-a ajuns cu Codul Civil şi Codul Penal ţin de preocupările pe care preşedinţia ar trebui să le aibă în domeniul celorlalte condiţionalităţi din mecanismul de monitorizare, care ţin de funcţionarea CSM, DNA.
"Atenţia până acum aproape obsesivă asupra Parlamentului ar trebui înlocuită de o atenţie distributivă şi asupra funcţionării Consiliului Superior al Magistraturii, DNA, a modului în care funcţionează Justiţia. Până acum culpabilizarea a fost aproape exclusivă asupra Parlamentului", a mai spus Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close