Antena 3 CNN Politică Geoană, despre discursul lui Băsescu: "S-a trecut de la diplomaţia vinului la cea a vitriolului"

Geoană, despre discursul lui Băsescu: "S-a trecut de la diplomaţia vinului la cea a vitriolului"

Geoană, despre discursul lui Băsescu: "S-a trecut de la diplomaţia vinului la cea a vitriolului"
Sursa foto: Mircea Geoanã
14 Apr 2009   •   18:27

Relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Moldova au trecut de la diplomaţia vinului la cea a vitriolului a declarat liderul PSD, Mircea Geoană, după discursul preşedintelui Traian Băsescu în plenul reunit al camerelor Parlamentului. Deranjat de discursul dur al şefului statului care nu ar face altceva decât să pună paie pe foc între cele două tăţi, Geoană a apareciat că Traian Băsescu ar fi trebuit să se consulte cu partidele politice şi principalii factori politici decidenţi înainte de a ţine acest discurs care ar fi trebuit să fie mai nuanţat.

Liderul PSD a sugerat că adâncirea relaţiilor bilaterale cu Republica Moldova se datorează şi diplomaţiei defectuoase promovate de preşedintele Traian Băsecu.
?Am trecut de la diplomaţia vinului la diplomaţia vitrioului în relaţiile bilaterale. Asistăm astăzi la o îndepartare evidentă a acestei ţări de România şi Europa, iar unii lideri ai României au contribuit la această stare de lucruri care ne doare? a spus Geoană.

?A fost un discurs discurs cu o puternică componentă de mesaj intern. Sunt de părere că acest subiect nu trebuie târât în politica internă? a spus liderul PSD, care a apreciat că Băsescu s-a folosit de Parlament ca decor pentru discursul său ?înscris într-o logică electorală?.

Preşedintele PSD a susţinut că ar fi fost mai indicat ca şeful statului să se fii sfătuit mai întâi cu partidele politice şi cu decidenţii din politica românească înainte de acest discurs.

?S'a pus gaz pe foc. Preşedintele ar fi procedat mai corect şi mai util dacă ar fi avut întelepciunea saă se consulte pe acest discurs cu partidele politice şi cu decidenţii politici. La un aseemenea discurs atât de dur care angajează România pe plan extern ar fi trebuit să se consulte sşi poate ar fi primit sfaturi pentru a nuanţa anumite aspecte. Există şi alţi factori în această ecuaţie UE, USA şi Federaţia Rusă pe care preşedintele i-a evitat voit sau nu în discursul său.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close