Antena 3 CNN Politică Geoană îl acuză pe Băsescu că a gestionat greşit relaţia cu Republica Moldova

Geoană îl acuză pe Băsescu că a gestionat greşit relaţia cu Republica Moldova

Geoană îl acuză pe Băsescu că a gestionat greşit relaţia cu Republica Moldova
Sursa foto: Mircea Geoana
11 Apr 2009   •   18:41

Autorităţile statului au gestionat greşit relaţia cu Republica Moldova în momentul aderării României la Uniunea Europeană, consideră preşedintele PSD, Mircea Geoană. Liderul social-democrat crede că afirmaţia lui Traian Băsescu, potrivit căruia Moldova este un proiect politic eşuat, a alimentat tensiunile dintre Chişinău şi Bucureşti.

Mircea Geoană crede că electoratul îl va sancţiona pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din toamnă. În ceea ce priveşte contracandidaţii săi în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, preşedintele PSD spune că aceştia au şanse modeste de reuşită, în condiţiile unui sprijin redus din partea românilor.

Mircea Geoană susţine că momentul aderării ţării noastre la Uniunea Europeană a fost gestionat greşit de preşedintele Traian Băsescu din punctul de vedere al relaţiei cu Republica Moldova. ?Acea faimoasă declaraţie a preşedintelui, care spunea că Republica Moldova este un proiect politic eşuat şi că singura lor şansă este să între împreună cu românia în Europa, lucru evident imposibil, cel puţin în etapa respectivă, a dat regimului comunist de la Chişinău pretextul mult-aşteptat de a spune 'aha vedeţi că de fapt românii vor să ne înghită'?.

Liderul social-democrat a comentat şi acuzaţiile pe care i le-a adus preşedintele PD-L Emil Boc, potrivit cărora Geoană ar fi intrat deja în campania electorală. ?Domnul preşedinte Boc m-a confundat cu şeful lui nemijlocit, cu domnul Băsescu. Traian Băsescu este în campanie pentru realegere de multă vreme, folosind pârghiile şi instituţiile pe care le controlează şi uneori le influenţează.?

Totuşi, a precizat Mircea Geoană, parteneriatul PSD - PD-L are toate şansele să continue, dacă sunt respectate obligaţiile faţă de români.

Antena 3

×
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close