Antena 3 CNN Politică Geoană, nemulţumit că PSD a fost lăsat pe dinafara unei noi discuţii pe împrumut cu CE

Geoană, nemulţumit că PSD a fost lăsat pe dinafara unei noi discuţii pe împrumut cu CE

Geoană, nemulţumit că PSD a fost lăsat pe dinafara unei noi discuţii pe împrumut cu CE
Sursa foto: Mircea Geoana
29 Mai 2009   •   14:52

Coaliţia PSD-PNL va analiza în şedinţa de luni stadiul negocierii Guvernului cu Comisia Europeană pentru împrumutul de 5 miliarde de euro, a declrata vineri, liderul PSD, Mircea Geoană. Social-democratul a manifestat o nemulţumire faţă de excluderea PSD de la o discuţie de nivel tehnic, politic, care a vut loc la nivelul Ministerului Finanţelor cu reprezentanţi ai Comisiei European, cerând o mai mare transparenţă în cadrul procesului de contractare a celor 5 miliarde de lei de la UE.
"Credem că nevoia de transparenţă şi dezbatere a acestui important împrumut trebuie să fie făcut foarte clar de către actualul Guvern. Există o anumită preocupare ca aceste condiţii pe care Comisia Europeană le va cere României să nu fie mai dure decât cele pe care le impune Fondul Monetar sau Banca Mondială?, a pus Geoană.
"În aceste zile s-a accelerat şi se apropie de o formă avansată a negocierii Guvernului României cu Comisia Europeană pentru împrumutul de 5 miliarde de euro. Din informaţiie noastre, a existat o discuţie de nivel tehnic, politic, la nivelul Ministerului Finanţelor şi de aceea vreau să anunţ că intenţionăm să discutăm acest subiect în coaliţie, luni, la întâlnirea săptămânală?, a arătat liderul PSD adevăratul motiv de preocupare.
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a anunţat, în data de 6 mai, că miniştrii de finanţe din cele 27 de state membre ale UE şi-au dat acordul privind împrumutul de 5 miliarde de euro pentru România. "La această oră putem să certificăm cu siguranţă şi oficial: România are acord de împrumut cu CE şi cu FMI. Acordul cu FMI a fost validat în 4 mai, iar acordul de împrumut cu CE a fost validat cu câteva zeci de minute în urmă prin confirmarea scrisă a CE cu privire la împrumutul acordat României", a declarat Boc la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. Prima tranşă de la UE, în valoare de 1,5 miliarde euro, va fi disponibilă, cel mai târziu, la începutul lunii iulie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close