Antena 3 CNN Politică Geoană: Predoiu are timp până la raportul CE să demonstreze că a meritat prelungirea mandatului la Justiţie

Geoană: Predoiu are timp până la raportul CE să demonstreze că a meritat prelungirea mandatului la Justiţie

Geoană: Predoiu are timp până la raportul CE să demonstreze că a meritat prelungirea mandatului la Justiţie
Sursa foto: POLITIC
18 Mai 2009   •   14:08

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu mai are răgaz doar până la raportul din iunie pentru a demonstra că decizia de menţinere a sa în funcţie a fost corectă, a declarat luni, liderul PSD Mircea Geoană. În cazul în care raportul va provoca blocarea fondurilor pentru România, Psd doreşte să-i ceară demisia lui Predoiu.
"Domnului Predoiu cred că trebuie să-i dăm răgazul până la raportul de ţară pentru a vedea dacă decizia de a-i prelungi mandatul a fost una justificată. Sper că nu va fi negativ raportul. Fac un apel la celelalte familii politice, şi la PDL, care sunt la populari, pentru că acolo sunt multe voci critice la adresa României, dar şi la PNL şi UDMR, să facem un efort conjugat până pe şapte iulie ca raportul să fie pozitiv pentru România. Raportul n-o să fie de mari laude, dar sper să nu ducă la sistarea fondurilor europene", a declarat liderul PSD.
Geoană a reiterat teza responsabilităţii în domeniu a Preşedinţiei şi instituţiilor abilitate. El a repetat că nu Parlamentului îi revine principala sarcină referitoare la reformarea justiţiei."De prea multă vreme ni se spune că problemele justiţiei sunt în Parlament, când de fapt constatăm că de patru ani batem pasul pe loc. Vă amintesc că  în 2005 dna Macovei şi-a asumat răspunderea pe un pachet de legi privind reformarea justiţiei şi după patru ani constatăm că nu s-a întâmplat nimic. A venit vremea să întrebăm: ? Şi preşedintelui României, şi celor care au fost miniştri de justiţie, şi celor care conduc aceste instituţii. Nu eu am numit nici pe doamna Kovesi, nici pe domnul Morar, nici pe doamna Macovei", a susţinut preşedintele PSD.
Geoană a explicat că în problema codurilor, asumarea răspunderii gubvernamentale va fi folosită doar în cazul codurilor civil şi penal. "Cred că aici trebuie să dăm răgaz Parlamentului. Eu unul sunt absolut convins că după ce vor fi adoptate Codul Penal şi Civil, va trebui să existe o dezbatere publică extrem de serioasă cu privire la acest subiect ( al codurilor de procedură, n.r.). În continuare cred că pentru celelalte două coduri (de procedură, n.r.) avem timp suficient pentru ca Parlamentul să tranşeze", a spus Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close