Antena 3 CNN Politică Geoană: Prin "obsesia bolnăvicioasă" faţă de liderii PSD, Băsescu a sărit calul

Geoană: Prin "obsesia bolnăvicioasă" faţă de liderii PSD, Băsescu a sărit calul

Geoană: Prin "obsesia bolnăvicioasă" faţă de liderii PSD, Băsescu a sărit calul
Sursa foto: Mircea Geoanã
14 Apr 2009   •   12:59

Preşedintele PSD Mircea Geoană l-a acuzat marţi pe şeful statului că s-a implicat în dosare aflate pe rolul instanţelor. Traian Băsescu a fost criticat şi pentru "obsesia bolnăvicioasă" faţă de liderii PSD, îndeosebi pentru Adrian Năstase şi pentru că încearcă să-şi protejeze "propriile vulnerabilităţi" aruncând "acuze în toate direcţiile".
Liderul PSD a afirmat că preşedintele nu îşi respectă obligaţiile constituţionale. "Trebuie să constat încă o dată că preşedintele României nu înţelege să-şi respecte obligaţiile constituţionale. Credem că ieri, la declaraţiile de presă de după întâlnirea cu sindicatele din educaţie, a sărit calul în mod excesiv. S-a implicat în mod direct într-o serie de dosare care se află pe rolul instanţelor şi în atenţia justiţiei române, o ingerinţă politică nepermisă", a spus Geoană.
Referindu-se la declaraţiile făcute de Traian Băsescu la adresa social-democratului Adrian Năstase, Geoană a apreciat că preşedintele manifestă "aceeaşi obsesie bolnăvicioasă" faţă de liderii social-democraţi.
"Este anormal ca într-un moment atât de delicat pentru România, cu o criză care ne apasă pe toţi, cu responsabilităţi pe care le avem, preşedintele, de fapt încearcă să deturneze atenţia opiniei publice de la problemele severe pe care le avem ca societate şi continuă acelaşi tip de circ mediatic şi de acuze în toate direcţiile, evident pentru a-şi proteja propriile vulnerabilităţi",a  continuat Geoană.
Preşedintele PSD a amintit că Năstase a fost cel care a cerut public ca Parlamentul să voteze pentru începerea urmăririi penale.
"Adrian Năstase a făcut gestul pe care l-a decis să-l facă cu privire la dosarele sale, ele se află în justiţie, justiţia trebuie să se pronunţe, iar revenirea la tezele şi temele din 2004 arată că, după 5 ani de mandat, domnul Băsescu nu a făcut practic nimic. Azi, 5 milioane de români au dosare în justiţie care aşteaptă rezolvarea. Suntem în continuare  dezamăgiţi de performanţa pe care actualul preşedinte o are faţă de obligaţiile faţă de societate şi faţă de români", a subliniat liderul PSD.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că dosarele lui Adrian Năstase au plecat de la "turnătoriile" foştilor colegi de partid, precum Sergiu Sechelariu, contabila şefă a firmei fostului secretar de stat şi fosta şefă a Inspectoratului în construcţii - Irina Jianu.
Şeful statului a denunţat şi campania îndreptată împotriva sa prin care se încearcă acreditarea ideii că preşedintele se află în spatele tuturor dosarelor din justiţie. "Probabil că aici foarte potrivit ar fi ca în sfârşit să-i dau un răspuns domnului Adrian Năstase, care de vreo trei ani o ţine într-una că preşedintele i-a făcut dosar",a precizat Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close