Antena 3 CNN Politică Geoană: Reproşurile societăţii civile pe marginea codurilor juridice elaborate de MJ, justificate

Geoană: Reproşurile societăţii civile pe marginea codurilor juridice elaborate de MJ, justificate

Geoană: Reproşurile societăţii civile pe marginea codurilor juridice elaborate de MJ, justificate
Sursa foto: Mircea Geoanã
01 Iun 2009   •   14:34

PSD a reluat luni atacurile la adresa competenţelor minitruilui Justiţiei, Cătălin Predoiu. Reproşurile Coaliţiei "Opriţi Codurile" în ce priveşte pregătirea codurilor juridice au fost justificate, parlamentarii încercând, în limita posibilului, să corecteze modul defectuos în care MJ s-a ocupat de aceste acte normative, a afirmat liderul social-democrat Mircea Geoană.
Data exactă la care se va asuma răspunderea Guvernului pe coduri va fi stabilită numai după consultarea cu organizaţiile reprezentative din mediul neguvernamental şi profesional, a precizat Geoană, subliniind că aceasta este poziţia PSD.
"Am încercat să corectăm ceea ce nu a făcut ministerul Justiţiei. Am încercat să dăm acestor coduri viaţa democratică atât de necesară şi dezbaterea publică atât de utilă. Cred că modalitatea în care ministerul Justiţiei a procedat cu pregătirea acestor coduri - cu dezbaterea publică din jurul codurilor, cu absenţa studiilor de impact - deci într-un fel reproşurile Coaliţiei ŤOpriţi codurileť au fost justificate - şi am încercat în limita posiblilului să corectăm modul defectuos în care ministerul Justiţiei a pregătit aceste documente atât de importante", a spus preşedintle PSD
El a amintit că marţi coordonatorii comisiilor parlamentare pentru coduri, Victor Ponta şi Daniel Buda vor avea o ultimă conversaţie cu cei din zona ONG-urilor, urmând să facă o propunere pentru data la care să se asume răspunderea pe coduri.
Poziţia exprimată de Geoană este ceva mai nuanţată faţă de cea formulată de către vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur după şedinţa coaliţiei de astăzi. Dacă democrat-liberalul a declarat că membrii coaliţiei PSD-PDL au hotărât să mandateze Guvernul să ia, miercuri, o decizie privind asumarea răspunderii pe Codurile juridice, liderul social-democrat lasă să se înţeleagă ca recomandarea asupra drumului de urmat de către cele două coduri jurice se află îm mâna Parlamentului şi nu a Executivului Boc.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close