Antena 3 CNN Politică Geoană: Unii au devenit europarlamentari printr-o retorică "rasistă" şi "anti-românească"

Geoană: Unii au devenit europarlamentari printr-o retorică "rasistă" şi "anti-românească"

Geoană: Unii au devenit europarlamentari printr-o retorică "rasistă" şi "anti-românească"
Sursa foto: Mircea Geoanã
11 Iun 2009   •   12:27

Unii europarlamentari europeni au câştigat mandatul la Bruxelles, promovând, în diverse state europene, o retorică "rasistă" şi "anti-românească", a afirmat joi, liderul PSD Mircea Geoană, la o dezbatere despre calitatea educaţiei romilor în România
"Este vorba de clasica teză a ţapului ispăşitor. Europa de Vest are criză, şi noi avem criză. Atât de comod este să te îndrepţi către cei care sunt din altă parte, atât de comod este să te îndrepţi către cei care sunt de altă rasă sau de altă etnie. Şi din păcate strigoii, demonii care au mai traversat Europa în deceniile precedente încep să-şi arate din nou colţii. Sunt europarlamentari europeni din diverse ţări care au câştigat alegeri pe o retorică rasistă... rasistă. Nu există un alt cuvânt. Rasistă. Şi mulţi dintre ei, din păcate, şi prin Olanda, şi prin alte părţi, printr-o retorică anti-românească, de ansamblu", a spus Geoană.
Liderul PSD a vorbit despre vorbind astfel despre resorturile discriminării, care stau la baza modului în care sunt trataţi "ceilalţi", indiferent care ar fi aceştia.
"Sunt lucruri care trebuie privite amplificat prin gravitatea faptului că în criză economică şi socială, de obicei în societăţile europene, acest demon al trecutului tot timpul are tentaţia să iasă din mormânt, să reapară ca un strigoi pe pământ. Trebuie să fim vigilenţi, cei care credem în democraţie, indiferent de culoare politică. Tonul meu puţin mai sobru în această dimineaţă este dat de faptul că aud zgomote care au mai fost auzite în Europa în deceniile precedente, şi acest lucru trebuie să nea dea de gândit", a mai spus Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close