Antena 3 CNN Politică Guvernul intenţionează modificarea legii achiziţiilor publice pentru accelerarea absorbţiei fondurilor UE

Guvernul intenţionează modificarea legii achiziţiilor publice pentru accelerarea absorbţiei fondurilor UE

Guvernul intenţionează modificarea legii achiziţiilor publice pentru accelerarea absorbţiei fondurilor UE
Sursa foto: Gheorghe Flutur
04 Mai 2009   •   11:54

Guvernanţii vor căuta soluţii pentru accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor comunitare, în special la Ministerul Dezvoltării unde există deja proiecte semnate în valoare de 700 de milioane de euro, a declarat vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei coaliţiei. Reprezentantul PDL a ţinut să precizeze că destinaţia banilor împrumutaţi de la Uniunea Europeană rămâne cea stabilită de către premierul Emil Boc şi că problemele din Educaţie nu au constituit un subiect pe agenda coaliţiei. În ceea ce priveşte legea salarizării unice, aceasta ar fi în grafic, Guvernul aşteptând spre sfârşitul lunii iunie o formă finală din partea Ministerului Muncii.

?Am discutat despre accelerarea contractării fondurilor europene în special la Ministerul Dezvoltării unde sunt semnate proiecte de 700 de milioane de euro. Vom încerca să grăbim această contractare la nivelul administraţiilor locale? a precizat Flutur. În acest sens, membrii coaliţiei de guvernare au decis înfiinţarea unei comisii care să lucreze la modificarea legii achiziţiilor publice în ssensul favorizării acestui proces de absorbţie. Din respectiva comisie vor face parte ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, al IMM-urilor, Constantin Niţă, al Transporturilor, Radu Berceanu şi al Agriculturii, Ilie Sârbu, alături de reprezentanţi ai administraţiilor locale, Liviu Dragnea şi Gheorghe Flutur.

Aceştia vor analiza propunerile de modificare a acestei legi, inclusiv cele venite din teritoriu din partea instituţiilor abilitate pentru îmbunătăţirea achiziţiilor publice. ? Au apărut unele semnale din teritoriu legate de preţuri şi calitatea lucrărilor. Au fost mai multe propuneri. Trebuie să existe şanse egale pentru toţi care licitează, inclusiv pentru subcontractori? a subliniat Flutur, care a adăugat că pentru contractarea marilor lucrări prin licitaţie publică se va pune accent pe dotările firmelor care vor participa şi pe cunoaşterea dinainte a subcontractorilor folosiţi. Comisia va avea o primă şedinţă de lucru în data de 18 mai, când vor pune pe masă propunerile pentru modificarea acestei legi.

În şedinţa comitetului interminsterial pentru absorbţia fondurilor europene care va avea loc în data de 12 mai, vor fi invitaţi la discuţiile pe tema modificării Legii preşedinţi de consilii judeţene şi primari."S-a solicitat administraţiilor locale să grăbim această contractare. În şedinţa din 12 mai, interministerială, privind absorbţia fondurilor, vor fi invitaţi şi reprezentanţi din administraţia din teritoriu, preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari pentru a avea datele mai exacte", a detaliat Flutur.



În ceea ce priveşte legea salarizării unice, Guvernul aşteaptă ca Ministerul Muncii să finalizeze proiectul până la sfârşitul lunii iunie, a arătat Flutur. ?S-a stabilit un termen pentru sfârşitul lunii iunie . Domnul Marian Sârbu a fost împuternicit să lucreze pe acest proiect? a mai spus Flutur.

Optimist s-a arătat vicepreşedintele democrat-liberal şi faţă de soluţionarea problemelor din teritoriu legate de semnarea protocoalelor locale între filialele celor două partide de guvernare.

?S-a rezolvat şila Vrancea şi la Dolj. Mai sunt discuţii pe ultima sută de metri la Teleorman şila Vaslui. Până săptămâna viitoare sunt convins că se va rezolva? a susţinut Flutur.

Antena3.ro

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close