Antena 3 CNN Politică Guvernul nu va modifica prevederile ordonanţei privind serviciile deconcentrate

Guvernul nu va modifica prevederile ordonanţei privind serviciile deconcentrate

Guvernul nu va modifica prevederile ordonanţei privind serviciile deconcentrate
Sursa foto: Guvern
27 Apr 2009   •   18:35

Guvernul că nu va reveni asupra prevederilor Ordonanţei de Urgenţă privind deconcentratele, se arată într-uj comunicat de presă al aceste instituţii. Eventualele modificări şi amendări ale acestui act normtiv pot fi făcute urmând procedura parlamentară în momentul când va intra îăn dezbaterea forului legislativ , mai precizează Executivul.

Primvicepreşedintele PDL, Teodor Stolojan a sugerat astăzi că respectiva ordonanţă ar putea suferi noi modificări, după o viitoare întâlnire a liderilor partidelor de guvernământ cu preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a cerut săptămâna trecută Guvernului să mai reflecteze asupra conţinutului acestei ordonanţe.

În paralel, liberalii au anunţat astăzi că vor face o sesizare la Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constituţională a respectivului act normativ şi o alta la Comisia Europeană. Totodată vor acorda asistenţă juridică funcţionarilor afectaţi de prevederile noii legi.

Şi sindicatele încep astăzi primele acţiuni concrete de atacare a ordonanţei privind descentralizarea instituţiilor publice, considerând că acest act normativ va avea consecinţe grave pe piaţa muncii. Sindicaliştii cer dezbaterea publică a ordonanţei, ameninţând că dacă în curs de o lună nu se va răspunde pozitiv vor trece la atacarea problemei în justiţie. Tot astăzi, Cartel Alfa va trimite o interpelare Avocatului Poporului pentru a ataca Ordonanţa ca neconstituţională. Peste două săptămâni, mai multe sindicate vor transmite Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) o plângere referitoare la intenţia statului de a subordona politic Inspecţia Muncii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close