Guvernul nu va modifica prevederile ordonanţei privind serviciile deconcentrate

27 Apr 2009   •   18:35
Guvernul nu va modifica prevederile ordonanţei privind serviciile deconcentrate Guvern
Guvernul că nu va reveni asupra prevederilor Ordonanţei de Urgenţă privind deconcentratele, se arată într-uj comunicat de presă al aceste instituţii. Eventualele modificări şi amendări ale acestui act normtiv pot fi făcute urmând procedura parlamentară în momentul când va intra îăn dezbaterea forului legislativ , mai precizează Executivul.

Primvicepreşedintele PDL, Teodor Stolojan a sugerat astăzi că respectiva ordonanţă ar putea suferi noi modificări, după o viitoare întâlnire a liderilor partidelor de guvernământ cu preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a cerut săptămâna trecută Guvernului să mai reflecteze asupra conţinutului acestei ordonanţe.

În paralel, liberalii au anunţat astăzi că vor face o sesizare la Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constituţională a respectivului act normativ şi o alta la Comisia Europeană. Totodată vor acorda asistenţă juridică funcţionarilor afectaţi de prevederile noii legi.

Şi sindicatele încep astăzi primele acţiuni concrete de atacare a ordonanţei privind descentralizarea instituţiilor publice, considerând că acest act normativ va avea consecinţe grave pe piaţa muncii. Sindicaliştii cer dezbaterea publică a ordonanţei, ameninţând că dacă în curs de o lună nu se va răspunde pozitiv vor trece la atacarea problemei în justiţie. Tot astăzi, Cartel Alfa va trimite o interpelare Avocatului Poporului pentru a ataca Ordonanţa ca neconstituţională. Peste două săptămâni, mai multe sindicate vor transmite Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) o plângere referitoare la intenţia statului de a subordona politic Inspecţia Muncii.

Antena3.ro

x close