Antena 3 Politică Guvernul va lua, miercuri, în discuţie asumarea răspunderii pe codurile juridice

Guvernul va lua, miercuri, în discuţie asumarea răspunderii pe codurile juridice

01 Iun 2009   •   11:14
Guvernul va lua, miercuri, în discuţie asumarea răspunderii pe codurile juridice
Sursa foto: Gheorghe Flutur

Guvernul va lua în discuţie miercuri varianta asumării răspunderii guvernamentale pe codurile civil şi penal, a anunţtt luni, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur după şedinţa coaliţiei PSD-PDL. Potrivit lui Flutur până atunci vor fi continuate dezbaterile publice cu ONG-urile interesate, acţiuni coordonate de cei doi preşedinţi de subcomisiile parlamentare speciale, social-democratul Gheorghe Flutur şi democrat-liberalul Daniel Buda.

Flutur a arătat că evoluţia celor două coduri se află în calendarul deja stabilit.
?Miercuri , Guvernul va lua o hotărâre privind asumarea răspunderii pe coduri. Care vor fi paşii în continuare. Deocamdată suntem în calendarul stabilit? a precizat vicepreşedintele PDL.

După şedinţa Executivului de miercuri, premierul Emil Boc ar putea anunţa că va trimite o scrisoare în acest sens parlamentului, prin care să ceară stabilirea şedinţei de asumare. Surse din coaliţie, citate de Mediafax, susţin că liderii celor două formaţiuni politice agrează data de 9 iunie pentru acest demers.

Membrii coaliţiei "Opriţi Codurile" au făcut un apel la Parlament să se opună adoptării codurilor prin asumarea răspunderii guvernamentale, considerată un "mod autoritar de reglementare a relaţiilor sociale fundamentale în societate care sunt cuprinse în cele două proiecte".

În şedinţa coaliţiei de luni, conducerea coaliţiei guvernamentale, a mai mandatat Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei să găsească soluţii pentru acordarea garanţiilor de stat pentru SC Oltchim,dar şi pentru procedurile de aprobare a acestor garanţii de către Comisia Europeană, a mai arătat Gheorghe Flutur.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close