Antena 3 CNN Politică Guvernul va lua, miercuri, în discuţie asumarea răspunderii pe codurile juridice

Guvernul va lua, miercuri, în discuţie asumarea răspunderii pe codurile juridice

Guvernul va lua, miercuri, în discuţie asumarea răspunderii pe codurile juridice
Sursa foto: Gheorghe Flutur
01 Iun 2009   •   11:14

Guvernul va lua în discuţie miercuri varianta asumării răspunderii guvernamentale pe codurile civil şi penal, a anunţtt luni, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur după şedinţa coaliţiei PSD-PDL. Potrivit lui Flutur până atunci vor fi continuate dezbaterile publice cu ONG-urile interesate, acţiuni coordonate de cei doi preşedinţi de subcomisiile parlamentare speciale, social-democratul Gheorghe Flutur şi democrat-liberalul Daniel Buda.

Flutur a arătat că evoluţia celor două coduri se află în calendarul deja stabilit.
?Miercuri , Guvernul va lua o hotărâre privind asumarea răspunderii pe coduri. Care vor fi paşii în continuare. Deocamdată suntem în calendarul stabilit? a precizat vicepreşedintele PDL.

După şedinţa Executivului de miercuri, premierul Emil Boc ar putea anunţa că va trimite o scrisoare în acest sens parlamentului, prin care să ceară stabilirea şedinţei de asumare. Surse din coaliţie, citate de Mediafax, susţin că liderii celor două formaţiuni politice agrează data de 9 iunie pentru acest demers.

Membrii coaliţiei "Opriţi Codurile" au făcut un apel la Parlament să se opună adoptării codurilor prin asumarea răspunderii guvernamentale, considerată un "mod autoritar de reglementare a relaţiilor sociale fundamentale în societate care sunt cuprinse în cele două proiecte".

În şedinţa coaliţiei de luni, conducerea coaliţiei guvernamentale, a mai mandatat Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei să găsească soluţii pentru acordarea garanţiilor de stat pentru SC Oltchim,dar şi pentru procedurile de aprobare a acestor garanţii de către Comisia Europeană, a mai arătat Gheorghe Flutur.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close