Antena 3 CNN Politică Iiescu îşi face ONG pentru pensionarii politici

Iiescu îşi face ONG pentru pensionarii politici

Iiescu îşi face ONG pentru pensionarii politici
Sursa foto: ion iliescu
26 Feb 2009   •   06:14

Ion Iliescu nu s-a retras definitiv din viaţa politică, dar se poate considera deja un pensionar, după ce nu mai are dreptul de a mai fi preşedintele României şi a luat decizia de a nu mai candida pentru Parlament. Astfel că el s-a hotărât să înfiinţeze un ONG, împreună cu foştii colaboratori politici, sub numele ?Clubul de la Bucureşti?.
?Înfiinţarea unui ONG - care să reunească personalităţi ale vieţii politice, culturale, ştiinţifice - este un proiect mai vechi, pe cale să se concretizeze?, a declarat unul dintre consilierii săi, Ionuţ Vulpescu, citat de Mediafax.
Preşedintele ?Clubului? va fi Ion Iliescu. Din structura de conducere vor face parte şi alţi pensionari politici: foştii senatori PSD Răzvan Theodorescu şi Alexandru Athanasiu vor fi doi dintre vicepreşedinţi, iar cel de-al treilea va fi Victor Opaschi, fost consilier prezidenţial.
Din ?Club? vor mai face parte Valentin Nicolau, fost preşedinte-director general al TVR, Dragoş Şeuleanu, fost director al radioului public, şi Emil Calotă, fostul primar al municipiului Ploieşti, toţi trei prezenţi la întâlnirea de ieri. Dintre cei care au participat la şedinţa de fondare a acestui ONG, singurul politician încă activ este deputatul Marian Săniuţă, preşedinte al organizaţiei PSD Prahova. În ?Clubul de la Bucureşti? sunt aşteptate şi alte personalităţi ?care nu se regăsesc în acest moment în ofertele de pe piaţă?, a precizat Ionuţ Vulpescu.
Potrivit acestuia, care este şi secretarul general al ?Clubului?, ONG-ul va avea şi o componentă politică, ?ţinând de elaborarea de structuri ideologice sau de promovarea unor idei clare şi distincte legate de perioada traversată de România?. Odată cu înfiinţarea acestei organizaţii ?civice şi politice?, a apărut speculaţia că se va transforma într-o platformă pentru susţinerea eventualei candidaturi a lui Sorin Oprescu la preşedinţia României. Ionuţ Vulpescu a precizat, însă, că ?sub nici o formă? Clubul de la Bucureşti nu va deveni o platformă de susţinere a lui Oprescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu ONG
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close