Antena 3 CNN Politică Înjurii între un candidat şi intelectualul Cotroceniului: Severin "gargaragiul", versus Patapievici ?frustratul preşedintelui jucător?

Înjurii între un candidat şi intelectualul Cotroceniului: Severin "gargaragiul", versus Patapievici ?frustratul preşedintelui jucător?

Înjurii între un candidat şi intelectualul Cotroceniului: Severin "gargaragiul", versus Patapievici ?frustratul preşedintelui jucător?
Sursa foto: Adrian Severin, Horia Roman Patapievici
05 Iun 2009   •   14:48

"Frustrat în căutare de atenţie şi de refulare" şi "unul dintre vajnicii intelectuali ai preşedintelui jucător" ar fi H.R. Patapievici, în viziunea lui Adrian Severin, candidat PSD la europarlamentare. Enervat de un editorial plin de invective dedicat persoanei sale de către Horia Roman Patapievici, europarlamentarul social-democrat nu s-a lăsat mai prejos încondeindu-şi contestatarul cu apelative similare. Cei doi au mai avut în trecut ciocniri verbale. În ianuarie 2009, eurodeputatul PSD a fost acuzat de "rea-credinţă" de Patapievici.
Severin, tipului impostorului şi urechistului politic
"Gargaragiu", ?fanatic?, ?incompetent?, ?încâlcit", ?demagog" şi urechist" sunt doar cîteva din epitetele care pot fi regăsite în editorilaul publicat în Evenimentul Zilei de Patapievici. Acesta pune sub semnul întrebării comepetenţele în materie al eurodeputatului PSD, perceput de opinia publică drept "moderat", "competent", "bun vorbitor".
"În fapt, dl Severin nu e nici moderat, nici competent, nici bun vorbitor. Este fanatic, incompetent şi încâlcit. Episodul cu prezenţa inadmisibilă a hidrogenului în apă îi pune în lumină nu doar ignoranţa, ci şi demagogia. Ignoranţa dlui Severin nu e inofensivă, deoarece dl Severin nu e modest. Oamenii lipsiţi de modestie vor să schimbe lumea pentru ca ei să rămână neschimbaţi, iar dl Severin, vă amintiţi, voia să se ia măsuri pentru ca prezenţa hidrogenului în apă să fie înlăturată", a scris Patapievici, în opinia căruia ignoranţa lui Adrian Severin "stă la pândă mânia de a lua măsuri".
"După părerea mea, Adrian Severin este un pericol: pentru că e ignorant, pentru că e rău intenţionat, pentru că e semidoct. Nu ştie nimic temeinic, fluieră după toate ariile. Proştilor le pare inteligent, ignoranţilor le pare erudit, iar omului de pe stradă îi pare competent. Dar pentru oamenii de bun-simţ, Adrian Severin e pur şi simplu un gargaragiu, un demagog, un urechist. Pe scurt, e un impostor politic, tipul de politician pentru care singurele sale competenţe politice ferme se rezumă la abureală, retractare prolixă şi demagogie cu damf de sofisticărie", conchide Patapievici.
Patapievici, frustrat în căutare de atenţie şi de refulare

În replica intitulată, "HR Patapievici sau ... când bunul simţ european lipseşte", Severin îşi tratează în termeni similari adversarul, susţinând că "pamfletul" lui Patapievici este "lipsit de argumente sau, altfel spus, se bazează pe o pseudo-argumentaţie, care ar vrea să mimeze analiza raţională".
?Domnul Patapievici oferă numai imaginea jalnică a unui frustrat în căutare de atenţie şi de refulare. Cuvintele domnului Patapievici sunt cele mai elocvente pentru a descrie atât demersul cât şi pe autorul însuşi: Ťproştilor le pare inteligent, ignoranţilor le pare erudit, iar omului de pe stradă îi pare competent. Dar pentru oamenii de bun-simţ e pur şi simplu un gargaragiuť. Un gargaragiu fascistoid, adaug eu", remarcă Severin, care pune demersul lui Patapievici pe seama ?relei credinţe?.
Politicianul pune atacul la adresa persoanei sale pe seama campaniei electorale aflate la final. "Ar fi fost, însă, surprinzător ca unul dintre vajnicii intelectuali ai preşedintelui jucător, cu trei zile înaintea alegerilor europene, să încerce altceva decât să denigreze pe cineva care obişnuieşte să strice somnul patronului său. Dacă formula apei e nelipsită de hidrogen, tot atât de adevărat este că formula caracterului nu îl include pe domnul Patapievici"", mai comentează Severin.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close