Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: Acel ŤNUPť confirma că miniştri pot fi hărţuiţi politic

Ion Cristoiu: Acel ŤNUPť confirma că miniştri pot fi hărţuiţi politic

Ion Cristoiu: Acel ŤNUPť confirma că miniştri pot fi hărţuiţi politic
28 Iul 2008   •   22:04

?Acel ŤNUPť îl lovea şi pe Traian Băsescu şi PD-L-ul pentru că el confirma că miniştri pot fi hărţuiţi politic şi cu ce figuraţie electorală mai rămânea preşedintele Boc? Iată că Parlamentul nu-i apără pe ticăloşi ci pe nişte miniştri care pot fi hărţuiţi?, a declarat Ion Cristoiu în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de luni seară.

Afirmaţia analistului a fost făcută în contextul în care procurorii superiori ierarhici ai DNA au infirmat soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP) dată de procurorul de caz în dosarul foştilor miniştri Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş. În acest dosar se făceau investigaţii cu privire la posibile sume ce ar fi fost plătite în anumite proceduri de privatizare.

?Toate probele sunt nişte înregistrări ale SRI-ului, deci ei nu au nicio probă. Au înregistrat, din 2005, kilometri de bandă care nu sunt valabile în Instanţă. Ei au ascultat şi au trimis dosarul la Parchet. Când au trecut la anchetă au descoperit că nu e nimic?, a precizat Ion Cristoiu referindu-se la motivul infirmării şi anume faptul că nu au fost administrate toate probele în anchetă.

?Cheia acestui proces este mita şi, pentru că DIICOT nu putea să analizeze aceste fapte anticorupţie, s-a trimis acest dosar la DNA. În momentul în care DNA a anunţat că nu există faptă tot dosarul s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc?, a continuat analistul Ion Cristoiu.

?După un an şi patru luni procuroarea care a anchetat cazul a tras concluzia şi a anunţat că nu există fapta, adică nu poate dovedi din punct de vedere juridic faptul că cei doi miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy şi consilierii acuzaţi, ar fi luat bani sau alte bunuri pentru celebrul caz de trădare şi spionaj?, a mai spus Ion Cristoiu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close