Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor, propus de conducerea UDMR candidat la preşedinţie

Kelemen Hunor, propus de conducerea UDMR candidat la preşedinţie

Kelemen Hunor, propus de conducerea UDMR candidat la preşedinţie
Sursa foto: Kelemen Hunor
26 Iun 2009   •   16:44

Conducerea UDMR a decis vineri să sprijine pentru Cotroceni candidatura preşedintelui executiv Kelemen Hunor. Consiliul Permanent al Uniunii au purtat în prealabil discuţii cu toţi potenţialii candidaţi: senatorul Frunda Gyorgy, vicepreşedintele executiv, deputatul Borbely Laszlo, şi preşedintele executiv, deputatul Kelemen Hunor, la final optându-se pentru cel din urmă, oncisderat favoritul preşedintelui Marko Bela. Decizia finală legată de candidatul UDMR la Preşedinţie va fi luată de Consiliul Reprezentanţilor Unionali, care se va întruni sâmbătă, la Târgu Mureş.
"Prima decizie pe care am luat-o şi care este o propunere, bineînţeles, pentru că CRU va decide, este ca UDMR să aibă propriul candidat pentru prezidenţiale. Am discutat şi posibilii candidaţi şi am formulat şi aici o propunere, nu prin vot - trebuie să vă spun acest lucru - ci în urma dezbaterii acestei probleme, ajungând la un consens, după ce am avut o discuţie în prealabil şi cu posibilii candidaţi. Deci cu colegii care au fost nominalizaţi în mod informal, cu domnul Borbely Laszlo, cu domnul Gyorgy Frunda, cu domnul Kelemen Hunor", a afirmat preşedintele UDMR.
Liderul UDMR a recunoscut că atât posibilii candidaţi, cât şi Consiliul Permanent al UDMR ar fi dorit ca prima propunere să fie chiar el, însă a refuzat această onoare.
"Eu am considerat că, totuşi, preşedintele UDMR nu este singurul politician care poate să facă faţă, are şi altă menire în această perioadă şi, în acelaşi timp, trebuie să dovedim că în UDMR sunt mai mulţi politicieni care sunt prezidenţiabili. Şi astfel, prin consens şi prin discuţii cu posibilii candidaţi şi prin voinţa lor, vom propune CRU să îl avem ca candidat pentru prezidenţiale pe domnul Kelemen Hunor", a declarat Marko Bela.
Întrebat ce îl recomdă pe Hunor pentru calitatea de candidat prezidenţial, Marko Bela a precizat că acestea vor fi dezvăluite la CRU.
"Atuurile le vom spune şi în CRU pentru că decizia va fi luată mâine de CRU. Este o propunere, dar o propunere cu greutate pentru că CP a făcut această propunere. Este un tânăr politician, cu o generaţie mai tânără decât mine sau alţi colegi şi eu cred că trebuie să promovăm cât mai mulţi tineri în UDMR. Şi aşa vom proceda în continuare şi cu alţii, deci nu e singurul politician tânăr din UDMR, dar domnia sa are deja şi o anumită experienţă şi o anumită răspundere în UDMR şi în continuare vom aduce şi alţi tineri. E o politică a UDMR", a explicat Marko.
Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close