Antena 3 CNN Politică Kelemen: Reorganizarea administrativă nu se face până în 2012 sau, dacă se face, va fi fără UDMR

Kelemen: Reorganizarea administrativă nu se face până în 2012 sau, dacă se face, va fi fără UDMR

Kelemen: Reorganizarea administrativă nu se face până în 2012 sau, dacă se  face, va fi fără UDMR
Sursa foto: Foto: INTACT Images
07 Oct 2011   •   11:22

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Arad, că  reorganizarea administrativă nu va avea loc până în 2012, iar "dacă se va  face, se va face fără UDMR", pentru că Uniunea nu acceptă variantele  propuse până acum şi susţine luarea unei decizii la începutul următorului ciclu electoral, informează Mediafax.


Aflat la Arad pentru a participa la manifestări comemorative ale  comunităţii maghiare, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu susţine actualele variante de reîmpărţire  administrativă a ţării.

"Regionalizarea nu se va face până în 2012 sau, dacă se va face,  se va face fără UDMR. Eu cred că o reformă administrativă trebuie făcută  la începutul ciclului electoral, nu la sfârşitul mandatului, şi de aceea  în acest moment tot ce am discutat, ce am văzut, nu poate fi susţinut", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adăugat că "transformarea judeţelor în megajudeţe  sau transformarea regiunilor de dezvoltare în judeţe ar fi o greşeală". 

"Atragerea de fonduri europene este un argument slab, nu din cauza  judeţelor actuale, nu din cauza problemelor din administraţia judeţeană nu am atras fonduri sau am atras foarte puţine fonduri. Propunerea mea este  să facem dezbaterile, să pregătim actele normative, dar decizia să fie  luată abia după alegeri, pentru că, dacă am ajunge la un consens, nu am  avea timp să punem în aplicare şi am crea un haos administrativ foarte  mare, de care nu au nevoie cetăţenii", a mai spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR s-a aflat la Arad pentru a participa la  comemorarea celor 13 generali ucişi acolo în timpul revoluţiei maghiare de  la 1848-1849. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat,  luni, comentând faptul că UDMR susţine că reorganizarea administrativă se poate face doar după 2012, că, prin dialog, se poate găsi o formulă de  compromis care să facă Uniunea să depăşească această idee.

Conducerea PDL a fost mandatată să continue discuţiile cu UDMR în  privinţa reorganizării administrativ-teritoriale pe o formulă "suficient  de flexibilă", declara, la rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever  Voinescu, arătând că reorganizarea nu se poate face decât la sfârşit de mandat, adică înainte de alegeri.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close