Antena 3 CNN Politică Laszlo Borbely, sub imperiul ?păcatului că este ungur?: ?Aş putea fi un preşedinte bun pentru România?

Laszlo Borbely, sub imperiul ?păcatului că este ungur?: ?Aş putea fi un preşedinte bun pentru România?

Laszlo Borbely, sub imperiul ?păcatului că este ungur?: ?Aş putea fi un preşedinte bun pentru România?
Sursa foto: Laszlo Borbely
25 Iun 2009   •   15:23

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo consideră că ar putea fi un preşedinte bun pentru România, ca şi alţi colegi ai săi, dar nu crede că în prezent un reprezentant al Uniunii ar putea accede la funcţia supremă în stat.
Borbely a firmat joi că în UDMR există o "dorinţă generală" ca Marko Bela să îşi asume rolul de candidat la preşedinţie, dar depinde numai de cesta dacă va accepta. Vicepreşedintele Uniunii a recunoscut că mai există trei alternative pentru acestă candidatură: Gyorgy Frunda, Kelemen Hunor şi el.
"Decizia se va lua sâmbătă la CRU. Noi între noi nu am ajuns la o concluzie finală, deşi am discutat. E bine ca UDMR să discute. Dacă alte partide şi-au desemnat deja candidaţii, noi avem patru oameni care ar putea să participe cu succes în această campanie", a precizat Borbely.
Fostul ministru a subliniat că rolul candidatului UDMR la prezidenţiale constă în a face cunoscute interesele comunităţii etnice pe care o reprezintă.
"Această candidatură este importantă, pentru că cel care va fi va exprima punctul de vedere al comunităţii maghiare. Este o sarcină dată cuiva. Noi ştim că deocamdată nu avem şanse foarte mari să accedem la această funcţie. Dar considerăm că trebuie să ne auzim vocea şi să demonstrăm, cum am făcut-o din 1996, că putem face faţă oricărei provocări", a spus Borbely,
Liderul udemerist a apreciat că un etnic maghiar, chiar el, ar putea fii un preşedinte bun al României.
"Da. Consider că eu sau colegii am putea fi. De ce nu un candidat de etnie maghiară. Recunoaşte toată lumea de bună-credinţă că am făcut faţă, am reprezentat interesele tuturor cetăţenilor din România şi aşa ar fi şi dacă am fi aleşi preşedinţi. Deci da. Eu când mă angajez la o treabă, mă angajez cu toate motoarele, deci eu n-o să candidez la Preşedinţie doar de complezenţă, să bifez ceva. Eu, dacă mă angajez la aceasta, mă angajez cu credinţa că da, aş fi un preşedinte bun. Ca şi colegii", a spus Borbely.
Vicepreşedintele Uniunii a comentat glumeţ situaţia ingrată a unui candidat de etnie maghiară, amintind de vorba intrată în folclor "ce păcat că este ungur", spusă în anii precedenţi, în legătură cu candidatura lui Frunda.
"Dacă putem trece de acest Ťce păcat că e ungurť, să scoatem asta din mentalitatea unora, să spună: Ť?Da, domnule, acest om este bun, ar putea face faţăť, peste patru sau opt ani putem să discutăm altfel", a conchis Borbely.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close