Antena 3 Politică Lider ALDE: Economia nu se hrănește cu hotărâri și ordonanțe de guvern, ci are o lege mult mai simplă: cerere și ofertă

Lider ALDE: Economia nu se hrănește cu hotărâri și ordonanțe de guvern, ci are o lege mult mai simplă: cerere și ofertă

de Redacția Antena 3    |    30 Iul 2020   •   10:33
Lider ALDE: Economia nu se hrănește cu hotărâri și ordonanțe de guvern, ci are o lege mult mai simplă: cerere și ofertă
Sursa foto: hepta

Petre Ionel, preşedintele ALDE Dâmboviţa, a postat un mesaj pe o rețea socială în care critică Guvernul Orban pentru modul în care acționează în repornirea economiei. Dacă economia ar funcționa cu hotărâri de guvern, ordine și decrete militare cred că am avea cea mai tare economie din lume.

Dacă economia ar funcționa cu hotărâri de guvern, ordine și decrete militare cred că am avea cea mai tare economie din lume! Marii lideri PNL încă nu au realizat că degeaba dau hotărâri și ordonanțe prin care comandă economiei să repornească, că degeaba promit miliarde de euro peste 2-3 ani că economia reală tot nu va porni!

La o lună de la chermeza de la Clubul Diplomatic în care promiteau mii de km de autostradă și de căi ferate, economia este tot la terapie intensivă și tot ce face guvernul Orban este să dea noi și noi hotărâri de guvern care nu ajută pe nimeni.

IMM INVEST nu a reușit să stimuleze nici măcar 3% din cele peste 400.000 de IMM-uri, sute din ele închizându-și porțile în fiecare săptămână.

Petre Ionel: Oamenii nu își permit branșarea și mai ales îi sperie ideea că nu știu cât vor plăti la iarnă gazul

Acum au venit cu o nouă invenție: 1 miliard de euro în extinderea rețelei de gaze naturale. Da, România, în ciuda producției proprii de gaze naturale, are un grad de utilizare extrem de redus al acestora în sistemul casnic. Dar dacă Orban s-ar deplasa doar câțiva kilometri în afara Bucureștiului ar vedea cum în satele din Dâmbovița, Prahova sau Giurgiu, unde s-au extins rețelele de gaze naturale, mai puțin de un sfert dintre locuitori s-au branșat la ele. Dintr-un motiv simplu: nema para! Adică oamenii nu își permit branșarea și mai ales îi sperie ideea că nu știu cât vor plăti la iarnă gazul.

Deci doar extinderea rețelei nu rezolvă problema, ci doar bagă niște bani în buzunarele firmelor de casă ale PNL care vor îngropa în pământ conductele, conducte care vor rămâne moarte dacă oamenii nu se vor branșa!

Așa că, dacă acest guvern vrea să facă cu adevărat ceva bun, atunci să înceapă cu mărirea veniturilor populației, să mărească pensiile așa cum prevede legea și acești bani vor rezolva și branșarea la gaze și funcționarea pe ansamblu a economiei. Pentru că, ce nu înțelege guvernul Orban este că economia nu se hrănește cu hotărâri și ordonanțe de guvern, ci are o lege mult mai simplă: cerere și ofertă!

Stimulând doar oferta nu rezolvi decât o jumătate din problemă și economia rămâne tot la terapie intensivă!”, scrie Petre Ionel pe o rețea Socială. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close