Antena 3 CNN Politică Lobby-ul lui Năstase pentru candidatul Geoană: Boc, egal nepotism, Băsescu, boala României

Lobby-ul lui Năstase pentru candidatul Geoană: Boc, egal nepotism, Băsescu, boala României

Lobby-ul lui Năstase pentru candidatul Geoană: Boc, egal nepotism, Băsescu, boala României
Sursa foto: Adrian Nãstase
14 Mai 2009   •   17:42

Partenerii din PDL au început să facă ceea ce ei se pricep mai bine: să şantajeze miniştrii PSD cu excluderea din guvern dacă nu cântă cum vrea Traian Băsescu, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase la lansarea candidaţilor partidului pentru Parlamentul European. Liderul social-democrat şi-a dedicat discursul sprijinirii candidaturii lui Mircea Geoană la Cotroceni şi atacării premierului Emil Boc şi actualului şef al statului Trian Băsescu.
"Niciodată tupeul nu a fost atât de mare încât un prim-ministru să-şi pună nepoata şi şoferul consilieri, niciodată demnitatea funcţiei publice nu a ajuns atât de jos", a spus Năstase.

Preşedintele CN al PSD a apreciat că până şi câinele Vasile de la sediul central al PDL ar putea ajunge consilier de securitate naţională la Cotroceni, de vreme ce Boc a găsit de cuviinţă să-şi numească şoferul într-un post de consilier.


Năstase a făcut lobby pentru candidatura lui Geoană comparându-l indirect cu profilul politic al lui Triana Băsescu.
?Începem astăzi un drum care are drept ţintă înlocuirea la final de an a lui Traian Băsescu. Trebuie să oferim o alternativă şi la felul lui de face politică. Următorul preşedinte trebuie să fie candidatul PSD? a afirmat Năstase , în aplauzele celor 10000 de delegaţi social-democraţi.

?La 20 de ani de la căderea lui Ceauşescu este nevoie de un nou început, de un om care să lucreze pentru toţi românii nu doar pentru apropiaţii săi. Este nevoie de un preşedinte care să gândească la binele celor mulţi nu doar la prietenii de pahar? a continuat Năstase să zugrăvească portretul în antiteză al candidatului Geoană.

Potrivit şefului CN al PSD, Traian Băsescu vrea "să revigoreze o minciună" cu care a ajuns la putere în 2004. El a susţinut că preşedintele vrea să spună că social-democraţii sunt de vină pentru tot ceea ce nu a făcut el.

"Ca să vindeci o boală este esenţial să pui un diagnostic corect. Boala României, azi, se numeşte Traian Băsescu", a spus Năstase.

Social-democratul le-a cerut colegilor de partid să fie atenţi şi cu partnerii de guvernare din Pdl care au început să-şi de arama pe faţă, folosind ceea ce se pricep cel mai bine: şantajul.

?Miniştrii noştri sunt amenintăţi că dacă nu cântă cum vrea Băsescu, vor fi daţi afară din Guvern? a avertizat Năstase.

"Ne-am întrunit pentru a transmite întregii Românii că PSD este pregătit pentru atacul final", a mai declarat preşedintele CN al PSD.
El l-a salutat pe Ion Iliescu, anunţul său fiind primit cu aplauze, dar şi cu fluierături.
Apoi i-a salutat pe "bravii miniştri" ai PSD, despre care a spus că "rezistă cu stoicism", precum şi pe liderii din ţară, primarii şi consilierii social-democraţi, dar şi pe miile de simpatizanţi.

Consiliul Naţional lărgit al Alianţei PSD+PC îşi lansează joi, în prezenţa a zece mii de persoane, cifră avansată de partid, strategia şi candidaţii la PE, iar Mircea Geoană va fi nominalizat drept candidat la Preşedinţie. Social-democraţii au declarat în repetate rânduri că obiectivul lor este să obţină 15 europarlamentari.

Primii zece candidaţi de pe lista PSD+PC sunt: Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Paşcu, Silvia Ţicău, Daciana Sârbu, Corina Creţu, Victor Boştinaru, Sabin Cutaş, Cătălin Ivan şi Ioan Enciu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close