Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar PNL: ”S-a creat o criză politică artificială, din motive neînțelese de niciun cetățean român!”

Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar PNL: ”S-a creat o criză politică artificială, din motive neînțelese de niciun cetățean român!”

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al PNL, dar spune că încă nu va demisiona din partid.

Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar PNL: ”S-a creat o criză politică artificială, din motive neînțelese de niciun cetățean român!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Oct 2021   •   10:13

”Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că, începând de astăzi, m-am dezafiliat, m-am retras din grupul Partidului Național Liberal, și îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat.

Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României, din forul reprezentativ al României. Obligația morală pe care o am față de cetățenii care au avut încredere în mine și în PNL este aceea de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală față de cetățenii români.

Din păcate, astăzi, nu am altă soluție pentru a fi consecvent în onorarea obligațiilor morale pe care le am față de cetățenii români care ne-au acordat încrederea, decât de a mă despărți, sper că temporar, de colegii mei din grupul parlamentar”, a declarat, marți dimineața, Ludovic Orban

”Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație. Atâtea decizii inepte și acțiuni politice împotriva interesului României, nu mi-a fost dat să văd. 

Practic, s-a creat o criză politică artificial, din niște motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean români și sunt convins că mulți dintre dvs. nu înțelegeți care sunt cauzele reale ale acestei crize politice, a fost făcut praf un partid politic, principalul partid de guvernământ, a fost făcută praf coaliția și în plină criză pandemică și în pragul unei crize economice, cetățeanul român a fost lăsat fără un guvern cu deplină capacitate de exercițiu, oferindu-se un circ politic pe care marea majoritate l-a respins categoric.

Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea să stau nepăsător, pasiv, complice la acest atentat împotriva interesului național.

Eu sunt un om care are conștiință, care își iubește țara.

Nu îmi dau încă demisia din Partidul Național Liberal, pentru că este partidul căruia i-am dedicat toată viața matură. Pentru a rămâne în PNL și pentru a mă întoarce în grupul Partidului Național Liberal trebuie îndeplinite câteva condiții.

Conducerea ruptă de realitate, din cauza unui nor de prafuri, trebuie să se ducă acasă!

Deputații PNL să renunțe la golf. Eu personal nu vreau să joc Golf!

PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni”, a adăugat el. 

”Pentru mine asta este picătura care a umplut paharul!”

Vă reamintim declarațiile acestuia de la începutul săptămânii trecute, când spunea că propunerea lui Nicolae Ciucă este picătura care a umplut paharul

Fostul lider PNL spunea că nici măcar nu i s-a uscat cerneala pe carnetul de partid și deja a fost nominalizat într-o funcție atât de importantă. 

”Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Ludovic Orban la B1 TV, cu câteva zile în urmă. 

”Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL”, a mai spus Orban.

Acesta mai spunea că nu a fost o decizie a PNL, că a fost organizată o întâlnire între susținătorii lui Lucian Bode și susținătorii lui Florin Cîțu, întâlnire care ar fi durat patru minute, în care ar fi fost informați că propunerea pentru noul premier este Nicolae Ciucă. 

În scurtă vreme, Ludovic Orban își va anunța demisia din grupul parlamentar PNL, o mișcare pe care foarte mulți liberali nu erau convinși că o va face, după ce și-a dat demisia și din fruntea Camerei Deputaților. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close