Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: PNL face apel către toţi deputaţii să susţină solicitarea de urmărire penală a premierului Victor Ponta

Ludovic Orban: PNL face apel către toţi deputaţii să susţină solicitarea de urmărire penală a premierului Victor Ponta

Ludovic Orban: PNL face apel către toţi deputaţii să susţină solicitarea de urmărire penală a premierului Victor Ponta
05 Iun 2015   •   17:52

PNL face apel către toţi deputaţii să susţină solicitarea de avizare a urmăririi penale a premierului, a declarat liderul liberal Ludovic Orban, vineri, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, care a decis să trimită solicitarea DNA în cazul lui Victor Ponta la Comisia juridică.

„Facem apel la toţi deputaţii să susţină această solicitare a DNA. Nu e vorba de un vot la un deputat oarecare, e un vot la un deputat care deţine funcţia de prim-ministru”, a declarat Ludovic Orban, lider al Grupului PNL din Cameră.

Politicianul a mai spus că obstrucţionarea justiţiei de către majoritatea parlamentară care sprijină Guvernul ar risca să prăbuşească imaginea României şi să pună în umbră toate eforturile justiţiei.

„Sperăm ca deputaţii din Comisia Juridică să nu facă ce au făcut senatorii în cazul lui Dan Şova (...) Am încredere că nu va prima un interes meschin de partid şi că vor prima interesele României”, a afirmat Orban.

Liderul liberal a mai spus că deputaţii liberali din Comisia Juridică vor încerca să scurteze cât mai mult termenele din regulament, subliniind că decizia în acest caz trebuie luată cât mai repede.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, vineri, să trimită cererea DNA de avizare a urmării penale în cazul lui Victor Ponta la Comisia juridică, aceasta urmând să informeze când întocmeşte raportul, termenul maxim fiind de două săptămâni, a precizat secretarul Camerei Ion Ciolacu.

Victor Ponta este urmărit penal pentru 19 presupuse infracţiuni, iar DNA cere avizul parlamentului pentru cea de-a 20-a. Procurorii l-au chemat pe Ponta pentru a-i aduce la cunoştinţă învinuirile fix în ziua în care PNL depune o moţiune de cenzură.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Victor Ponta 100 de minute
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close