Antena 3 CNN Politică Luptă crâncenă pentru primăria Iaşiului. Citiţi ce oraşe îşi aleg primarii în turul II

Luptă crâncenă pentru primăria Iaşiului. Citiţi ce oraşe îşi aleg primarii în turul II

Luptă crâncenă pentru primăria <font color=red>Iaşiului</font>. Citiţi ce oraşe îşi aleg primarii în turul II
02 Iun 2008   •   04:12

Luptă până în ultima secundă la primăria Iaşiului, între Gheorghe Nichita, reprezentantul PSD, şi Dumitru Oprea, de la PD-L. Conform sondajelor, niciunul dintre cei doi candidaţi nu pare să fi câştigat din primul tur alegerile, ei obţinând fiecare în jur de 42% din voturile alegătorilor. Bătălia din turul II va fi însă una crâncenă, având în vedere că la ora 18:30 Nichita era dat câştigător, pentru ca exit-poll-ul de la ora 21:00 să îl poziţioneze pe primul loc în preferinţele alegătorilor pe contracandidatul său.

Social-democratul Gheorghe Nichita, care a avea 42,8% din sufragii la penultimul exit-poll, a obţinut 41,8% din voturi la ora 21:00, în timp ce democrat-liberalul Dumitru Oprea a primit 42%, respectiv 42,5% din voturile exprimate.

Oradea este un alt oraş în care primarul va fi desemnat în urma turului II. Bihorenii vor afla rezultatele la alegerile locale abia pe parcursul zilei de luni, pentru că partidele politice nu au comandat exit-poll-uri, însă conform unor date statistice primite de Contras Online de la secţiile de votare din municipiul Oradea, primul loc la alegerile pentru şefia primăriei Oradea este ocupat de Ilie Boloja, cu aproape 50% din voturi, urmat de Biro Rozalia şi Mihai Groza.

Şi în municipiul Vaslui se prefigurează, în urma numărătorii parţiale a voturilor, un tur II al alegerilor în care se vor confrunta candidatul PSD, Vasile Paval, şi candidatul PD-L, Corneliu Mihalache. La Huşi, vor intra în turul al doilea al alegerilor locale candidatul PSD, Ioan Ciupilan, şi liberalul Tudor Stafie, actualul primar al oraşului.

Transilvania Expres scrie că se prefigurează turul II şi în: Săcele, unde Vasile Lata (PNL) are 40% din voturi, iar Radu Nistor (PD-L) 30%; Bod, unde Paul Cernat (PNL) a obţinut circa 47%, iar contracandidaţii săi din PSD şi PD-L au împreuna circa 52% din voturi; în Zărneşti, unde intră în turul II Gheorghe Lupu (PD-L) şi Dorin Bârlădeanu (PSD), despărţiţi de doar câteva procente. Neoficial este posibil un al doilea tur pentru funcţia de primar şi la Predeal şi Tărlungeni, mai notează Transilvania Expres.

La Bacău situaţia este neclară. Actualul primar Romeo Stavarache conduce detaşat cursa electorală, însă nu se ştie dacă a trecut pragul de 50% pentru o victorie în primul tur. Sergiu Sechelariu, al doilea clasat în cursa pentru Primărie, ar fi obţinut circa 23% din voturile exprimate, scrie Ziarul de Bacău. Aceeaşi sursă notează că la Oneşti, în turul doi al alegerilor, se vor confrunta primarul PSD Emil Lemnaru şi candidatul PNL, Ioan Aron Popa. Şi la Moineşti va fi necesar un al doilea tur între Vasile Ailincăi - PSD şi Viorel Ilie - PC.

Gazeta de Olt notează că în municipiul Caracal va exista un al doilea tur de scrutin între candidaţii PD-L, Constantin Nicu Vladu, şi PNG-CD, Ionuţ Doldurea. O posibilă surpriză se prefigurează la Roman, unde se vehiculează că lupta din turul II se va da între Dan Ioan Cărpusor, de la PSD, şi Laurenţiu Leoreanu, de la PD-L, deşi era credidat cu mari şanse liberalul Dorinel Ursărescu, scrie Monitorul de Neamţ şi Roman.

Potrivit PSD Ploieşti, în urma numărătorii paralele a voturilor din secţiile de votare din acest oraş reiese că primarul Ploieştiului va fi ales în al doilea tur de scrutin, lupta finală urmând să se dea între candidatul PDL Andrei Volosevici şi cel al PSD, Daniel Savu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close