Antena 3 CNN Politică Marea Înfruptare din Bacău: Hrebenciuc şi Chiuariu, candidaturi în colegii lejere

Marea Înfruptare din Bacău: Hrebenciuc şi Chiuariu, candidaturi în colegii lejere

Marea Înfruptare din Bacău: Hrebenciuc şi Chiuariu, candidaturi în colegii lejere
28 Oct 2008   •   13:31

Mari combinatori şi sportivi celebri se bat pebtru un loc de Parlamentr în judeţul Bacău. În rest, doar nume cunoscute pe plan local se vor duela în uninominalul care va decide cine va câştiga Marea Înfruptare din zonă.
Traseu electoral fără probleme
Viorel Hrebenciuc, Tudor Chiuariu şi Doina Melinte sunt numele sonore care se vor lupta la aceste alegeri pentru prinderea unui loc de parlamentar la nivelul judeţului Bacău. Toţi trei deschid listele cu candidaţi ale propriilor partide, PSD-PC, PNL şi, respectiv PDL. Ei au avut însă grijă să nu-şi aleagă colegii dificile pentru ca traseele lor electorale să nu se interesecteze în vreun fel, iar drumul spre un mandat parlamentar să fie cât mai lejer.
La ultimele alegeri locale, PSD a mers umăr la umăr cu PD-L în opţiunile de vot ale electoratului, fiecare partid obţinând puţin peste 28 de procente. PNL a realizat un scor mai modest cu 10 procente, 18,66%, ceea ce nu oferă prea multe motive de linişte pentru candidaţii acestei formaţiuni.
În contextul rezultatelor electorale din această vară, social-democratul Viorel Hrebenciuc şi-a ales colegiul 9 pentru Camera Deputaţilor, fosta atletă şi actual director al Direcţiei Sport Bacău, Doina Melinte colegiul 10, iar ex-ministrul liberal al justiţiei, Tudor Chiuariu colegiul 1.
Celebrităţi locale
Alături de Hrebenciuc, Alianţa PSD-PC a mai aruncat în competiţia electorală pentru Cameră alte nume cunoscute la nivel local: actualul parlamentar Minodora Cliveti şi fostul subprefect Gabriel Vlase. Pentru Senat, conservatorul Sabin Cutaş concurează în colegiul 2, iar fostul prefect Cătălin Radu Mardare, în colegiul numărul 3.
Garnitura liberală mai cuprinde pe Silviu Lefter, deputat, fost prefect şi dornic de un alt mandat parlamentar, şi pe Gabriel Berca, secretar general al Guvernului, fost prefect, care va candida în colegiul 1 pentru Senat.
Şi PDL are nume cu notorietate pe liste: Vasile Nistor - fost deputat, în prezent vicepreşedinte al CJ Bacău şi candidat pentru un post de senator în colegiul 2, Doru Simovici - preşedintele Camerei de Comerţ Bacău, în colegiul 4 Senat şi Neculai Olaru, fost subprefect, preşedintele organizaţiei PDL Bacău, colegiul 4 Camera Deputaţilor.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close