Antena 3 CNN Politică Marian Oprişan: Era ilogic la Plumb să fie şeful PSD, şi nu Dragnea. Cum explică şeful CJ Vrancea

Marian Oprişan: Era ilogic la Plumb să fie şeful PSD, şi nu Dragnea. Cum explică şeful CJ Vrancea

Marian Oprişan: Era ilogic la Plumb să fie şeful PSD, şi nu Dragnea. Cum explică şeful CJ Vrancea
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    22 Iul 2015   •   20:45

Oprişan: Ar fi fost ilogic ca Plumb să fie şef interimar, preşedinte al CN şi ministru

 
Vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, a declarat miercuri, la finalul şedinţei CEx, că l-a votat pe Liviu Dragnea şi nu pe Rovana Plumb, aşa cum susţinea săptămâna trecută, motivând că, în partid, decizia politică trebuie separată de cea guvernamentală.
 
"Cred că în PSD, trebuie să separăm decizia politică de decizia guvernamentală. Rovana Plumb, colega noastră, un om cu experienţă şi un ministru remarcabil (...) dar este preşedintele Consiliului Naţional şi ar fi fost ilogic ca preşedintele Consiliului Naţional să fie, în acelaşi timp, şi preşedintele partidului", a explicat, miercuri, Marian Oprişan.
 
Şeful CJ Vrancea a mai afirmat că PSD s-a comportat aşa cum ar trebui să se comporte un partid serios şi democratic şi a subliniat nevoia de modernizare a administraţiei publice şi locale din România, în acord cu standardele europene, pentru a contribui la bunăstarea cetăţenilor.
 
"Ne-am comportat aşa cum ar fi trebuit să se comporte fiecare partid serios şi democratic. (...) Cu acest prilej, îmi doresc să lansez un apel, ca împreună cu preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, cu toate forţele politice şi instituţiile fundamentale ale statului, să ne îndreptăm atenţia către modernizarea administraţiei centrale şi locale din România, în sensul european, în sensul în care administraţiile din democraţiile consolidate ale UE sunt alături de cetăţeni şi au toate pârghiile consolidate pentru a face oamenilor şi comunităţilor o viaţă mai bună", a susţinut Marian Oprişan.
 
Şi Liviu Dragnea a vorbit, miercuri, şi despre rolul important pe care îl dețin în partid Robert Negoiță şi Marian Oprișan.
 
"Avem doi oameni în CExN, chiar în Biroul Permanent Național, vicepreședinți care conduc două structuri asociative în administrații locale foarte importante — Asociația Municipiilor, condusă de domnul primar Robert Negoiță, și Uniunea Consiliilor Județene, condusă de domnul Marian Oprișan. Rolul lor important este ca împreună cu primarii și președinții PSD de consilii județene să înceapă un program de acțiuni concrete pentru a îmbunătăți legislația aferentă domeniului respectiv și pentru a ajuta în pregătirea pentru campania electorală", a punctat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost ales şef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, obţinând 65 de voturi "pentru" şi 18 "împotrivă", în timp ce două voturi au fost anulate.

×
Subiecte în articol: Marian Oprisan Liviu Dragnea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close