Antena 3 CNN Politică Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea, AUDIAT la DNA

Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea, AUDIAT la DNA

Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea, AUDIAT la DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Ian 2015   •   14:50
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a fost, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, acolo unde susţine că a fost chemat să dea declaraţii în calitate de martor.
 
Este vorba de dosarul expertelor contabile care au întocmit raportul în dosarul său. Cei doi experţi contabili reţinuţi ieri în dosarul de corupţie al lui Marian Oprişan, şeful Consiliului Judetean Vrancea, au fost arestaţi.

Este vorba despre două femei care sunt acuzate că s-au pus de acord să facă expertiza astfel încât să îl favorizeze pe preşedintele consiliului judeţean. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti le acuză de favorizarea infractorului şi abuz în serviciu. 
 
Marian Oprişan a fost trimis în judecată la începutul anului 2006, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals şi uz de fals. Acesta a numit o comisie de licitaţie care a încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, bani viraţi unor firme neeligibile. 

Procurorii au descoperit că în urmă cu 10 ani Marian Oprisan a cumpărat Complexul Turistic Căprioara fără să aibă o decizie a Consiliului Judeţean şi fără să aibă avize de specialitate. În jurul complexului turistic, Oprişan ar fi deţinut, împreună cu familia, mai multe hectare de teren. 

Toată afacerea a costat 1,7 milioane de lei, alocaţi, spun procurorii, ilegal din fondurile Consiliului. La sfârşitul săptămânii trecute, expertele contabile implicate în Dosarul Căprioara au fost arestate preventiv pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Dosarul stagnează în instanţă de mai bine de opt ani. 

 

×
Subiecte în articol: Marian Oprisan DNA
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close