Antena 3 CNN Politică Marko Bela: UDMR va avea "aproape sigur" candidat la alegerile prezidenţiale

Marko Bela: UDMR va avea "aproape sigur" candidat la alegerile prezidenţiale

Marko Bela: UDMR va avea "aproape sigur" candidat la alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Marko Bela
19 Iun 2009   •   15:16

UDMR va avea "aproape sigur" candidat la alegerile prezidenţiale, dar că, dacă se poate, liderul Marko Bela ar dori să nu fie el cel care va candida. Preşedintele Uniunii s-a arătat onorat de propunerea unor filiale de a fi desemnat candidat pentru alegerile prezidenţiale, dar a arătat că nu-şi doreşte să mai treacă încă o dată prin campania pentru prezidenţiale.
"Mă onorează propunerea colegilor mei din Mureş, au propus şi alţii asta, există şi alte nume pomenite. Eu aş prefera o altă soluţie, deci nu soluţia ca preşedintele să fie candidat. Alte partide au această sărăcie, că au numai preşedintele ca şi candidat. Noi suntem mulţi care ar putea face faţă, ceea ce face mai dificilă decizia, dar vom ajunge cumva la o concluzie. Dacă vom găsi o variantă de echilibru, acceptabilă pentru toţi, atunci nu aş vrea să fiu eu?, a declarat Marko Bela.
Liderul maghiar a precizat că vor exista propuneri venite din partea organizaţiilor, iar persoana care va obţine cele multe voturi din teritoriu va fi candidat la alegerile prezidenţiale.
"În UDMR nu este vorba numai de preferinţele conducerii, ci dorim ca decizia să fie acceptată de marea majoritate. Persoane potrivite sunt mai multe. Dacă se poate, aş vrea să nu fiu eu candidat?, a precizat încă o dată liderul unional.
Marko Bela a evitat să se refere la numele persoanei pe care el o crede mai potrivită pentru această funcţie. Totuşi, surse din cadrul formaţiunii îl indică pe actualul preşedinte executiv, Kelemen Hunor ca unul dintre posibilii candidaţi, un alt nume vehiculat, cel al episcopului reformat Laszlo Tokes mefiind în graţiile conducerii udemeriste.
Sâmbătă, la Cluj-Napoca, o soluţie în acest sens ar putea fi formulată în cadrul unei discuţii cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale. "Dar nu vom lua atunci o decizie, pentru că este o reuniune consultativă?, a spus Marko Bela, precizând că decizia finală va fi luată în Consiliul Reprezentanţilor Unionali din 27 iulie, care are loc la Târgu Mureş. 
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close