Antena 3 CNN Politică Măsură anti-cheltuială: Doi senatori cer construirea de locuinţe de serviciu pentru aleşii Parlamentului

Măsură anti-cheltuială: Doi senatori cer construirea de locuinţe de serviciu pentru aleşii Parlamentului

Măsură anti-cheltuială: Doi senatori cer construirea de locuinţe de serviciu pentru aleşii Parlamentului
Sursa foto: Senat
30 Iun 2009   •   14:58

Doi senatori solicită preşedintelui acestui for legislativ, Mircea Geoană, să facă demersuri ca, împreună cu omologul său de la Camera Deputaţilor, să declanşeze procedura de construire de locuinţe de serviciu pentru parlamentarii cu domiciliul înafara Capitalei. Într-o scrisoare deschisă adresată lui Geoană, senatorii Iulian Urban (PDL) şi Attila Cseke (UDMR) sugearează că astfel s-ar evita polemicile şi controversele în jurul marilor sume cheltuite de această instituţie pentru întreţinerea aleşilor parlamentari.
"Partea cea mai însemnată a cheltuielilor parlamentarilor este cea care priveşte plata pentru cazarea acestora pe perioada cât aceştia se află în Bucureşti. Credem domnule Preşedinte şi vă adresăm, pe această cale, respectuoasa sugestie şi totodată rugăminte că, modalitatea necesară de rezolvare a acestei probleme este aceea de a întreprinde, împreună cu conducerea Camerei Deputaţilor, demersurile necesare pentru declanşarea unei proceduri de construire de imobile din fondurile bugetului de stat, care să poată fi folosite, în legislatura actuală şi cele viitoare, ca locuinţe de serviciu ale parlamentarilor care necesită a fi cazaţi în Bucureşti", se arată în scrisoare.
Semnatarii amintesc că la ora actauală o infrastructură în ceea ce priveşte cazarea persoanelor ce deţin funcţii de demnitate publică există pentru cei din structurile guvernamentale. Pentru demnitarii guvernamentali care nu au domiciliul în Bucureşti şi nu deţin vreun imobil în capitală, Regia Autonomă a Administraţiei Patrimoniului Protocolului de Stat le-a pus la dispoziţie, conform legislaţiei în vigoare, pe perioada exercitării funcţiei, locuinţe de serviciu aflate în proprietatea statului.
"Avem convingerea că o soluţie similară celei menţionate, concretizată printr-o asemenea investiţie, ar putea fi amortizată în foarte scurt timp de către Statul Român, care ar fi proprietarul imobilelor respective şi ar contribui pe termen mediu şi lung la reducerea cheltuielilor aferente exercitării mandatelor de parlamentar. În mod evident, credem că o asemenea soluţie ar contribui şi la întărirea credibilităţii cetăţenilor în parlamentari, ideea de parlamentarism şi instituţia forului legislativ suprem al României", mai susţin Urban şi Cseke.
Antena3.ro

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close