Antena 3 Politică Măsura anti-turism electoral: Autobuzele şi microbuzele, verificate de poliţişti în ziua alegerilor

Măsura anti-turism electoral: Autobuzele şi microbuzele, verificate de poliţişti în ziua alegerilor

03 Iun 2009   •   13:20
Măsura anti-turism electoral: Autobuzele şi microbuzele, verificate de poliţişti în ziua alegerilor
Sursa foto: Dan Nica

Autobuzele şi microbuzele care vor circula duminică între judeţe vor fi verificate de poliţişti pentru a fi împiedicat turismul electoral, a declarat, miercuri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. Ministrul a precizat că a fost întocmită o hartă a zonelor de risc, judeţele Olt şi Dâmboviţa reprezentând judeţele fruntaşe în domeniu.
Potrivit lui Nica, planul întocmit anul acesta pentru alegerile europarlamentare este fără precedent, fiind imobilizate 51.039 cadre ale ministerului.
Ministrul a subliniat că pe lângă cadrele îmbrăcate în uniformă, care vor asigura ordinea publică, vor exista foarte mulţi subofiţeri şi ofiţeri în civili, care vor supraveghea zonele de risc.
Nica a subliniat că peste 200 de lucrători ai MAI au fost mobilizaţi în echipe de intervenţii pentru a acţiona atunci când situaţia o impune.
La nivelul aparatelor centrale, MAI, IGPR, Jandarmerie şi Poliţia de frontieră, au fost constituite echipe care vor sprijini şi coordona eventualele anchete deschise pe marginea unor eventuale fraude.
Nica a precizat că în campania electorală au fost inregistrate 105 evenimente electorale, au fost aplicate 115 contravenţii şi 9 infracţiuni.
Mai multe formaţiuni politice au ridicat în ultima vreme problema apariţiei turismului electoral la alegerile europarlamentare. Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur a anunţat că partidul său a cerut filialelor democrat-liberale să iniţieze o acţiune de monitorizare a alegerilor pentru a preveni apariţia oricăror forme de turism elctoral.
Liberalul Mihai Voicu a scris marţi pe blogul său că a primit semnale că PSD, prin liderul de Bucureşti, Marian Vanghelie, ar putea pune în mişcare autocarele electorale în zona judeţului Ilfov şi a altor unităţi administrative limitrofe.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close