Antena 3 CNN Politică Mazilitul Constantin Conţac îşi dă demisia din CJ Botoşani la presiunea PSD

Mazilitul Constantin Conţac îşi dă demisia din CJ Botoşani la presiunea PSD

Mazilitul Constantin Conţac îşi dă demisia din CJ Botoşani la presiunea PSD
Sursa foto: Constantin Conþac
13 Apr 2009   •   15:15

Vicepreşedintele CJ Botoşani,Constantin Conţac (fost PSD), şi-a înaintat demisia din funcţia deţinută, dar şi din cea de consilier judeţean. Decizia survine după ce PSD a solicitat preşedintelui CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, declanşarea procedurii de încetare de drept a mandatului lui Constantin Conţac, ca urmare a excluderii sale din partid. Conţac este primul lider social-democrat care a plătit poliţele pentru apropierea sa de grupul lui Miron Mitrea, adversat declarat al preşedintelui partidului, Mircea Geoană. Alţi social-democraţi colaboratori ai lui Mitrea au fost deja îndepărtaţi la nivel local din funcţille de conducere pe care le deţineau. Cel mai cunoscut caz este cel al finului lui Mitrea, deputatul Eugen Nicolicea care a fost scos din scaunul de lider al filialei mehedinţene.

Preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac a recunoscut luni că demisia lui Conţac a fost precedată de primirea unei scrisori din partea PSD prin care i se solicita declanşarea procedurii de încetare de drept a mandatului acestuia, ca urmare a excluderii sale din partid
?La doar câteva zile şi domnul Conţac a depus o scrisoare prin care ne-a anunţat că demisionează din funcţia de vicepreşedinte şi consilier judeţean. Nu am niciun an de mandat şi văd că obiceiul la noi este să se funcţioneze mai mult cu un vicepreşedinte, dar am convingerea că lucrurile se vor normaliza începând cu şedinţa de Consiliu Judeţean din 29 aprilie. Alegerea vicepreşedintelui se tranşează în şedinţa de plen. Nu se fac propuneri înainte?, a precizat Ţâbuleac.
Locul lui Conţac în CJ ar putea fi luat de social-democrata Violeta Teslaru, economistă de profesie şi director la o firmă privată.
Fostul lider al filialei botoşănene a fost prima victimă în ofensiva de demantelare a aşa-zisei ?cavalerii? a senatorului Miron Mitrea, declanşată de Mircea Geoană, susţinut de Viorel Hrebenciuc. Ca urmare a presiunilor venite de la centru şi a recomandărilor Comisiei de Arbitraj a partidului, la 5 aprilie, PSD Botoşani l-a exclus din partid pe Conţac, principalele reproşuri aduse acestuia fiind maniera dictatorială în care a condus organizaţia, încercarea de promovare a unor rude în anumite posturi administrative şi imaginea proastă a filialei.
Conţac nu este singurul care a pierdut lozul politic datorită apropierii sale de Mitrea. Eugen Nicolicea şi Trifon Belacurencu au fost scoşi din fruntea filialelor PSD Mehedinţi şi PSD Tulcea, tot pentru acelaşi ?păcat?.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close