Antena 3 CNN Politică Membrii PNG-CD, puşi în situaţia de a alege între fuziunea cu PDL sau PRM la viitorul Congres

Membrii PNG-CD, puşi în situaţia de a alege între fuziunea cu PDL sau PRM la viitorul Congres

Membrii PNG-CD, puşi în situaţia de a alege între fuziunea cu PDL sau PRM la viitorul Congres
Sursa foto: Gigi Becali, CV Tudor
11 Iun 2009   •   15:41

PNG-CD va decide în cadrul unui congres extraordinar o "eventuală" fuziune cu PDL sau cu PRM, a anunţat, joi, preşedintele filialei Bucureşti a partidului, Robert Ionescu. În prezent, PNG-CD este împărţit între necesitatea susţinerii lui Gigi Becali, mai nou, europarlamentar şi membru PRM şi alianţele locale pe care partidul le are la nivelul unor primării cu PDL, cazul Capitalei, unde Robert Ionescu îşi datorează scaunul de viceprimar tocmai acestei colaborări
Liderul PNG-CD Bucureşti a mai spus că, în 18 iunie, va avea loc şedinţa Consiliului Naţional, care va convoca un Congres extraordinar, punctul principal de pe ordinea de zi fiind alegerea unui nou preşedinte, după plecarea lui Gigi Becali la PRM.
"Nu există discuţii despre o sigură fuziune. Cu siguranţă, tot ce ţine de o eventuală fuziune va fi hotărât de Congresul naţional. (?) Nu se pune problema de o negociere directă. Este adevărat că suntem curtaţi de mai multe partide. Şi de PDL, şi de PRM. Dar congresul este organismul suprem de conducere", a declarat, joi, preşedintele PNG-CD Bucureşti, Robert Ionescu.
El a reamintit colaborarea existentă la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, unde consilierii PDL şi PNG-CD formează majoritatea.
"Fostul preşedinte al PNG-CD, domnul George Becali, are calitatea de membru PRM, a câştigat un fotoliu de europarlamentar şi-şi va duce la îndeplinire acest mandat în următorii cinci ani", a catalogat Robert Ionescu relaţia dintre PNG-CD şi fostul preşedinte, Gigi Becali.

Surse din partid susţin că formaţiunea este prinsă între două înţelegeri paralele, colaborarea cu PDL la nivelul unor primării şi pactul încheiat de Gigi Becali cu liderul PRM, Gigi Becali, care condiţiona o eventuală fuziune de accederea celor doi în Parlamentul European.

Robert Ionescu, partizanul fuziunii cu PDL, încearcă să dobândească mai multă influenţă în PNG-CD acreditând ideea că Becali este mai mult europarlamentar PRM şi nu ar mai putea reveni la cârma partidului, pentru care şi-ar pregăti de altfel propria candidatură, susţin sursele citate.

În cealaltă tabără, partizanii lui Becali încurajaţi de succesul electoral de la europarlamentare ar fi dispuşi să-şi lege soarta politică de cea a patronului din Pipera şi a PRM, un tandem care a avut darul de a resucita electoral ambele formaţiuni.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close