Antena 3 CNN Politică Metodă de ?încurajare? electorală pentru liderii filialelor PDL: ?Cine nu îşi face norma, pleacă după alegeri!?

Metodă de ?încurajare? electorală pentru liderii filialelor PDL: ?Cine nu îşi face norma, pleacă după alegeri!?

Metodă de ?încurajare? electorală pentru liderii filialelor PDL: ?Cine nu îşi face norma, pleacă după alegeri!?
Sursa foto: Emil Boc
21 Mai 2009   •   16:27

Liderii democrat-liberali din teritoriu trebuie să obţină la alegerile din iunie cel puţin acelaşi scor electoral ca cel de la parlamentare pentru a avea siguranţa păstrării funcţiilor de conducere locale. Conducerea PDL a decis să transmită luni, în şedinţa Colegiului Director, preşedinţilor de filiale judeţene că soarta lor politică în aceste funcţii va depinde de rezultatul electoral care va fi obţinut la europarlamentare. Surse din cadrul PDL susţin că ultimele sondaje interne au avut darul de a îngrijora liderii de le centru: PSD este dat drept posibil câştigător al alegerilor pentru PE, chiar dacă la o distanţă foarte mică de PDL, un scenariu deloc dorit a fi transpus în realitate.
În cadrul Colegiului Director de luni, democrat-liberalii vor prezenta, pe lângă dările de seamă ale acţiunilor de campanie din ultimele două săptămâni, şi strategia pentru finalul de campanie, respectiv programul acţiunilor electorale.
Liderii PDL vor mai stabili programul din ziua de alegeri şi măsurile de mobilizare la vot a activiştilor partidului.
Potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax, conducerea PDL are pregătit şi un mesaj clar către preşedinţii de filiale: "Cine nu îşi face norma, pleacă după alegeri!".
Astfel, fiecare lider de filială judeţeană are obligaţia să întrunescă un scor electoral cel puţin la fel de bun ca cel de la alegerile parlamentare şi să mobilizeze la vot cât mai mulţi din activiştii şi simpatizanţii partidului. În caz contrar, riscă mazilirea sa din funcţie.
La alegerile parlamentare din tomna trecută, PDL s-a plasat la nici un procent diferenţă sub PSD, dar a obţinut mai multe mandate parlamentare conform procesului de redistribuire prevăzut prin legea sistemului de vot uninominal.
Astfel, la Camera Deputatilor PSD+PC a obţinut 33,09% din numărul total de voturi, urmată de PD-L cu 32,34%, iar la Senat, PSD+PC a condus din nou cu 34,12% din totalul voturilor, în faţa PD-L, 33,57%.
Cum însă la europarlamentare, democrat-liberalii nu vor mai beneficia de principiul redistribuirii mandatelor, liderii PDL sunt interesaţi să obţină un scor cât mai bun, făcând apel chiar la astfel de mijloace de ?încurajare? a propriilor oameni din teritoriu.
Conform unor surse democrat-liberale, ultimele analize sociologice interne nu au darul să mulţumească conducerea centrală: diferenţa dintre PSD şi PDL este foarte mică, balanţa atârnând în favoarea uneia sau alteia dintre cele două tabere.
Antena3.ro

×
Parteneri
Angajaţii Guvernului au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii
x close